Hvorfor slik mobbing, Tomas Colin Archer?

colin archer

Tidl. generalløytnant med kompetanse på sentralstyring (hans eget bilde, lagt på Wikipedia med CC 3.0-lisens ) Rykter sier at han falt i gryta med styrk… blåmaling da han var barn.

I et leserinnlegg i Moss Avis i dag ser Rødts Eirik Tveiten seg nødt til å advare Arbeiderpartiet og dets gruppeleder, Tomas Colin Archer, mot uttalelser som nærmer seg mobbing av Rødt.

Uttalelsene til Archer går på Rødt som «et så sentralstyrt parti», at Rødt skal være «vant til å støtte reaksjonære regimer» og at det likner et «slikt stalinistisk parti som Rødt å mene dette».

Tveiten mener «at et samarbeid på venstresida kan bli vanskelig med Tomas Colin Archer (Ap) i en framtredende rolle».

Les hele leserinnlegget:

Hvorfor slik mobbing, Tomas C. Archer?

Leserinnlegg av Eirik Tveiten, Rødt, i Moss Avis 16. juni.

Rødt ønsker et regimeskifte og et annet flertall i Moss bystyre, men innser at et samarbeid på venstresida kan bli vanskelig med Tomas Colin Archer (Ap) i en framtredende rolle.

Moss Avis hadde 11.06 et oppslag hvor jeg viste til at Rødt Moss vil foreslå å utsette bystyrets behandling av sentrumsplanen til første bystyremøte etter kommunevalget den 14. september.

Primært mener vi at såpass omfattende planer som plasseringen av en ny jernbanestasjon, et nytt fergeleie og en ny riksvei gjennom Moss, bør avgjøres ved en egne folkeavstemminger. Men siden flertall i bystyret er mot en folkeavstemming, bør folk i Moss få anledning til å ta stilling til disse store spørsmålene når de stemmer ved kommunevalget om knappe tre måneder.

Når Moss Aps Tomas Colin Archer i samme oppslaget blir spurt av avisa om hva han mener om Rødts standpunkt svarte han at «det er merkelig at et så sentralstyrt parti kommer med slike utspill.»  Selvsagt er det ok å ha et annet syn på demokratiet og sentrumsplanen enn Rødt, men hvorfor påstår han at Rødt er sentralstyrt?

Da Moss Arbeiderparti i 2012 ekskluderte bystyrerepresentant Khaqan Khan fra sitt parti på grunn av hans karakteristikker av daværende statsminister Jens Stoltenberg, ville Moss AP at Khan også skulle ekskludere fra de folkevalgte vervene han hadde i Moss bystyre. Selv om jeg hadde forståelse for at Khan med sine outrerte meninger ble ekskludert av Arbeiderpartiet, var jeg som bystyrerepresentant mot at han kunne ekskluderes fra sitt styreverv i MK Eiendom, siden han var valgt av et enstemmig bystyre.  Dette førte til at Tomas Colin Archer utbrøt i Moss Avis at det ikke var så rart at Rødt var mot å ekskludere Khan fra MK Eiendom fordi vi var «vant til å støtte reaksjonære regimer.» (!)

Likeledes da Aksjonen Nei til fjordkryssing via Jeløy i mars 2013 arrangerte et stort folkemøte på Alby, slo jeg fast at Rødt var imot ethvert forslag om fjordkryssing som ikke først og fremst la en jernbaneløsning til grunn. Derfor var en fergefri kryssing mellom Horten og Moss helt uaktuelt for Rødt. Da utbrøt Tomas Colin Archer at det var lett for et «slikt stalinistisk parti som Rødt å mene dette.»

Da AP/SV/Rødt etter valget 2011 skulle drøfte hvordan vi kunne samarbeide i opposisjon, uttalte Tomas Colin Archer at han «var drittlei både SV og Rødt.» Dette kan nok være grunnen til at mange har merket seg at i motsetning til tidligere år har forholdet mellom SV/Rødt på den ene siden og Arbeiderpartiet på den andre ikke har fungert så godt i inneværende valgperiode. I stedet har Moss AP i denne perioden i sak etter sak funnet felles løsning med partiet Høyre.

Stempling og mobbing av politiske enigheter er ikke konstruktivt og virker ikke heller oppbyggende i forhold til et eventuelt framtidig samarbeide.

Eirik Tveiten – Rødt

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: