Hvordan hadde Moss bystyre vært uten Rødt?

Luftpenger (blå)

Luftpenger (blå)

Eirik Tveiten, Rødts ene bystyrerepresentant i Moss, lever virkelig opp til rolla som «vaktbikkje». Etter gårsdagens bystyremøte figurerer han i hele fem oppslag i lokalavisene (pluss at full videodekning snart kommer på Bystyre-tv).

Det handler blant annet om det høye sjukefraværet (Moss Dagblad). I polemikk med Høyres Sverre Høstmark sier Tveiten:

– Når Høyre og Frp til stadighet skjærer ned bemanningen, særlig i helsesektoren, blir det for lav grunnbemanning. Dette fører til ekstremt høy vikarbruk, med 300.000 vikartimer i året. Denne situasjonen gjør arbeidsforholdene utrygge og dette er en situasjon som posisjonen må ta ansvar for.

MAs nettsider har denne gangen langt større dekning av bystyret enn papiravisa. I et oppslag med tittelen Ba bystyret om å instruere rådmannen går det fram at Rødts Eirik Tveiten faktisk også roste Høstmark for sitt «langvarige engasjement for å få ned sykefraværet. – Men du burde nok lyttet mer til de ansatte ute i organisasjonen. Det er de som vet hvor skoen trykker i forhold til sykefraværet. Men bemanning og  turnus er stikkord».

Rødts Facebookside utdyper Tveiten dette:

– Jeg forslo tre sentrale grep for å få ned sykefraværet og redusere kostandene innen pleie og omsorgsektoren i Moss: Det må budsjetteres realistisk, grunnbemanningen i sektoren må økes og de ansatte må tilbys fast stilling i den stillingsandelen de faktisk har jobbet det siste året. Dette vil både redusere kommunens kostnader, gi bedre og sikrere pleie og omsorgstjenester for brukerne og gi de ansatte tryggere arbeidsvilkår. Altså et skikkelig «Kinderegg.»

Videre handla bystyremøtet – sjølsagt – om eiendomsskatt, denne gangen særlig utløst av forslaget til de blåblå om å kutte til beinet i kultur- og fritidstilbudet til funksjonshemma. Moss Avis fastslår hvor harde frontene er mellom flertallet og mindretallet. Riktignok ser det ut som om FrP «redda» noe av tilbudet til funksjonshemma i siste lita, men uten økt skatteinngang blir dette bare «luftpenger».

Moss Avis toppa dagens overskrifter med «Rasende på Rødt». Det handler om Høyres Kjellaug Nakkims reaksjon på denne Tveiten-uttalelsen under debatten om eiendomsskatt:

– Dere [det blå flertallet, vår anmerkning] må være ærlige og si klart i fra at eiendomsskatten er nødvendig for å opprettholde tjenestene i Moss kommune, påpekte Eirik Tveiten. Han minnet om at de borgerlige har tatt inn  325 millioner i eiendomsskatt de siste fire årene

I alle fall står nå AP, SV og Rødt sammen om øking av e-skatten. Den blir altså et stort poeng i valgkampen. Igjen.

Derimot ble Rødt aleine om å kreve store endringer i forslaget om Sentrumsplanen. I oppslaget i Moss Avis leser vi at «Eirik Tveiten (Rødt) ønsket at regulering av jernbanestasjonen, Riksvei 19 (Bastøfergene) og utbygging av Moss havn skulle tas ut av sentrumsplanen. Årsaken er at han ønsker folkeavstemning om disse tre sakene. Han mente derfor at de bør behandles for seg etter høstens kommunevalg. Men forslaget fikk kun Rødts stemme og falt».

Rykter sier at Eirik Tveiten har lest alle de over tusen sidene med sakspapirer og nærmest lukka seg inne og forberedt dette møtet i tre dager. Vi spør Tveiten sjøl:

– Jepp, det har jeg. Det var for øvrig 1200 sider, men husk at jeg er vant til å lese offentlige sakspapirer og leser noen mer overflatisk enn andre.

Lille Rødt er viktig for bystyret og mossesamfunnet, men, tenker vi, hva kunne ikke Rødt gjort med to – eller tre – i bystyret?! Det er snart valg, og Rødt har lagt fram programmet sitt i både kort og lang versjon.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: