Rødts nettvalg om K-reformen frister til gjentaking

janeiveitikkeTorsdag kveld inviterte Rødt-styret til avstemming på nett om for eller imot til at Moss kommune går sammen med Rygge. Dette ga 55% mot og 45 % for, og dermed stemte Rødts to bystyremedlemmer Nei til sammenslåing.

Og tapte i bystyret. Men det positive er at metoden med nettavstemming funka ganske bra: Trass i kort varsel (frist for å stemme søndag kveld) ble det 70 prosent valgdeltakelse blant medlemmene. I tillegg fikk partiet 14 % flere medlemmer som meldte seg inn for å kunne delta i avstemminga (forhåpentligvis ikke bare derfor…).

Rødts gruppeleder i Moss bystyre, Eirik Tveiten, gjentok i bystyret mandag at Rødt er for folkeavstemming i en såpass viktig sak, og har krevd det hele tida. Det ville vært mer demokratisk og ville engasjert folk mer, sa han.

Når Rødt ikke fikk gjennomslag for dette i bystyret, hvor forhandlingsutvalget var sammensatt av BARE partier som var FOR både i Moss og Rygge (3 fra Ap, 2 fra Høyre og 1 fra Moss FrP), valgte Rødt Moss og omegn å gjennomføre sin egen «folkeavstemming».

På Rødts medlemsmøte onsdag hadde vi to innledere; en For og en Mot. Styret gjorde det klart at våre to bystyrerepresentanter ville stemme som flertallet i vår lokale «folkeavstemming».

Begge innledningene ble deretter lagt ut på hjemmesida og delt på Facebook.

Deretter ble alle medlemmer med personlig epost tilbudt å stemme på nettet, fra torsdag til søndags kveld.

Med dette fulgte Rødt Moss opp sin egen programformulering fra valgprogrammet hvor vi går inn for mer-demokrati.

Eirik Tveiten mener dette er en forbildelig metode:

– Jeg regner med at alle, både de som stemte For og de som stemte Mot, kan akseptere resultatet. Jeg ser fram til at vi for framtida kan bruke denne metoden der det er andre viktige spørsmål, som det står strid om i partiet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: