Rødts Stian Orm: – Skremmende vedtak om havna

stian orm 2012Moss Avis var kjapt ute på nett i dag med reportasje fra dagens møte i Teknisk utvalg. MA er ikke overraska over at AP og H fortsatt står samla om den svært omstridte Havneplanen. Men avisa skriver også om Rødts medlem Stian Orms forslag på vegne av et flertall av Rødt, FrP, MDG, SV og KrF, der de blant annet ba at rådmannen «redegjør for kvaliteten på de massene som skal brukes til utfyllingen og sikre at de ikke er forurenset. Videre at rådmannen orienterer om hvilke tiltak som kan bli iverksatt hvis enda mer plast driver i land på strendene i Moss og Rygge. Dette forslaget fikk flertall med stemmene fra Rødt, Frp, MDG, SV og KrF» (se hele teksten nedenfor).

Den endelige kampen vil stå i bystyret 20. juni, der alle partiene er representert.

Vi spurte Stian om flere detaljer fra møtet:

– Jeg sa at jeg deler Høyres og APs synspunkt på at det er gledelig å få være med å utvikle byen vår, men at jeg nok er bekymret for hvilken retning det tar, og at jeg tror den planlagte utvidelsen av havna, samt jernbaneløsningen, ikke vil representere noen god byutvikling og at det er skremmende at vi tar avgjørelser for kanskje 100 år fremover på et så tynt grunnlag som det vi hadde i havnesaken, og forhaster oss så mye.

Les forslaget Stian la fram og som ble vedtatt med flertallet til Rødt, FrP, MDG, SV og KrF:

1. Rådmannen bes å fremlegge redegjørelse for hvilke undersøkelser og kartlegginger som er igangsatt eller planlegges gjennomført gjeldende forurensende plastfragmenter og sprengstråd for de øvrige strender i Værla, for Jeløy syd og vest til Gullholmen og sydover i Rygge kommune etter avtale med Rygge kommune.

2. Det bes redegjort for hvilke tiltak som er planlagt, eller kan iverksettes umiddelbart, i tilfelle slik forurensningen med plastfragmenter fra tildekking også kan flyte i land utover sommeren. Det legges til grunn at masser av plastfragmenter som befinner seg i sjøen også vil kunne flyte i land på byens strender i tiden fremover som følge av strømninger og/eller bevegelser i den dumpede massen.

3. Til slutt bes fremlagt redegjørelse for hvorvidt de masser som er tenkt benyttet i den videre tildekking og utfyllingen av Moss havn, lagt til grunn at dette vil bli gjennomført, ikke vil inneholde like, lignende eller andre forurensende fragmenter.
Nærværende tilleggsforslag med redegjørelse oversendes bystyret for bystyrets behandling sak — til bystyremøte 20. juni.

Reklamer
Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: