Rødt med viktige paroler 1. mai i Moss

lars md 30apr16I begge lokalavisene i dag (men ikke på nett) har Rødt-leder Lars Tveiten et innlegg om morgendagens arrangementer, der han begrunner de tre parolene som Rødt har vedtatt, malt og som vi skal bære i demonstrasjonstoget:

  • Stopp krigene – ikke flyktningene! Velkommen til (M)oss!
  • Kamp mot Forskjells-Norge
  • Moss som forsøksby for sekstimersdagen!

Les hele innlegget nedenfor:

God og rød 1.mai!

Rødt Moss og omegn er i år som tidligere aktiv deltaker i fellesarrangementet til LO, Ap, SV og Rødt under 1.mai-arrangementene i Moss. Vi støtter dermed årets hovedparole: – Arbeid til alle!

I tillegg har Rødt Moss og omegn vedtatt følgende tre paroler til årets første mai:

– Stopp krigene – ikke flyktningene! Velkommen til (M)oss!

– Kamp mot Forskjells-Norge

– Moss som forsøksby for sekstimersdagen!

Rødt arrangerte nylig en nasjonal aksjonsdag mot Norges krigføring, der vi viste at samtidig som vi i Norge forsøker å framstille oss som fredsnasjon er vi en storeksportør av våpen og en av verdens ivrigste deltakere i krig – faktisk er vi på pallen i den ærerike konkurransen å ha deltatt i flest kriger siden 1990. Norge er altså i høyeste grad med på å skape flyktningestrømmen vi har sett det seneste året, samtidig som vi nå er helt i tetsjiktet i å føre den strengeste asyl- og flyktningpolitikken. Vi mener derfor det er på tide å påpeke det åpenbare – at det er krigføringen som må stoppes, ikke de som må bære konsekvensene av den.

Kampen mot Forskjells-Norge er aktuell på flere områder, da forskjellene mellom rike og fattige bare øker dag for dag, samtidig som stadig flere velferdstjenester privatiseres og/eller konkurranseutsettes. Også enhetsskolen er under press, og vi tar kampen mot velferdsprofitørers undergraving av likhetsprinsippet som til nå har vært et ideal for den norske skolen.

Kampen for sekstimersdagen er en kamp for likelønn, for heltid og for miljøet – fordi økt produktivitet kan tas ut i kortere arbeidstid fremfor økt kjøpekraft og forbruk. Dette er i ferd med å bli en sak for fagbevegelsen, og vil være viktig fram mot LO-Kongressen i 2017. Og selveste statistisk sentralbyrå har vist at dette er et mål det er fullt mulig å nå!

Vi oppfordrer så mange som mulig til å delta i årets arrangement, og finne (minst) en parole å støtte og gå bak, enten hovedparola eller en av de ovennevnte.

Vi har en mørkeblå regjering og et ikke stort bedrefarget bystyreflertall, men enda er i alle fall søndagen rød!

God og rød første mai!

Lars Tveiten, leder av Rødt Moss og omegn

Reklamer
Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: