Rødt krever differensiering og søskenmoderasjon i SFO

grete rosengrenTil møtet i SOK (Skole-, oppvekst- og kulturutvalget) mandag 18. april vil Rødts medlem, Grete Rosengren, fremme alternative forslag i to viktige saker som kan bedre vilkåra for barnefamilier som står svakt, økonomisk og sosialt. Begge sakene står på kartet etter at Grete sjøl stilte spørsmålene under eventuelt i forrige møte (side 8 i protokollen).

I sak 21/16 – Differensiert oppholdsbetaling etter personinntekt i SFO (etter modell fra barnehagene) – går kommuneledelsen imot differensiering. Rådmannen oppsummerer og innstiller for utvalget at «det vil være positive konsekvenser ved innføring av en slik moderasjonsordning, men kostnadsbildet gjør at dette ikke kan anbefales før en eventuelt nasjonal ordning blir innført.»

Gretes forslag lyder:

«Rødt ønsker å innføre 6% regelen også for SFO. Henviser til rapport om levevilkår i Moss Kommune og erfaringen om at SFO brukes aller minst i den bydelen som har aller størst sosiale utfordringer. Vi går bort fra prinsippet om selvkost».

Sak 22/16 handler om Søskenmoderasjon barnehage og SFO. Også her avviser rådmannen en nyordning. Hun ser i saksutredninga «at det er flere positive forhold knyttet til ordningnen for den enkelte tjenestemottaker, men det er også utfordringer ved innføring av systemet. Kostnaden til dette påvirker muligheten for å kunne oppnå selvkost (slik det er vedtatt at SFO skal være). Det må derfor vurderes om de øvrige prisene økes, eventuelt at prinsippvedtak om selvkost oppheves».

Men dette mener Rødt er på tide. Grete vil foreslå at:

«Moss kommune innfører søskenmoderasjon i barnehage og SFO fra skolestart i august 2016.

Prinsippet om at SFO skal være selvkostdrevet, fravikes.

Vi foreslår at kommunen kompenserer for moderasjonen til kommunale, private ideelle, og foreldredrevne barnehager. Men ikke for private, kommersielle barnehager.

Administrasjonen utarbeider et forslag til system på grunnlag av de ordningene som praktiseres i Porsgrunn og Trondheim«.

Reklamer
Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: