Grete må regnes med i debattene

grete rosengren april16Livet i kommunepolitikken kan være tøft. Men Rødts andre bystyrerepresentant i Moss, Grete Rosengren, er tøff. Hun driver både kampsport og fjellklatring. Og at hun er blitt en hardhaus av en politiker, viste hun fra talerstolen i bystyret mandag.

Vi kan ikke bevise at det var overlagt bruk av hersketeknikker, men mandag ble hun med få minutters mellomrom kalt ved feil navn i byens øverste politiske organ; Gerd til fornavn og Rosenlund til etternavn, av henholdsvis sittende varaordfører (men som retta opp feilen med det samme) og tidligere ordfører Kant (som konsekvent kalte henne Rosenlund, men uten å rette det opp).

Grete Rosengren dukka ikke opp from nowhere i bystyret mandag. Da Rødt i Moss i fjor gjorde tidenes beste valg og ble byens fjerde største parti, kom Grete inn i tillegg til Erik Tveiten. Så hun har vært fast bystyremedlem i et halvt år, og i hele forrige periode var hun Rødts medlem av Utvalg for miljø, teknikk og samferdsel og 2. vara til bystyret.

Men disse «navnebyttene» korrigerte Grete enkelt og greit fra talerstolen.

Viktigere var innsatsen hennes i debattene. For Rødt fronta hun denne gangen saken om Fontenehuset (se dekninga vår i går) og den store saken med det ufarlige navnet «Oversiktsdokument folkehelse og levekår«.

Høyresidas bagatellisering fra talerstolen av Moss kommunes dårlige resultat i denne landsomfattende undersøkelsen, fikk Grete til å tenne. Hun viste til Folkehelseloven, der det blant annet heter at formålet er «å bidra til en samfunnsutvikling som fremmer folkehelse, herunder utjevner sosiale helseforskjeller»:

– Det er litt rart å høre folk snakke om denne veldig alvorlige rapporten som om det var fryd og gammen og en 17. maitale.

Ironisk fortsatte hun med at «Sannheten er at Moss kommune og de borgerlige har gjort så godt de har kunnet – hele tiden! I tråd med Folkehelseloven har de på hver eneste saksbehandling hatt «konsekvenser for folkehelsen» i fokus. Det er blitt utredet i alle saker. Så godt de har kunnet. Men fordi politikk er verdibaserte valg, er dette altså resultatet… Og nettopp i det lyset har de derfor (og så ramser hun opp, mens lenkene er redaktørens):

 

– De borgerliges politikk gir bra utslag i et bedriftsøkonomisk perspektiv, men er en fallitt i et sosialøkonomisk perspektiv, oppsummerer Grete Rosengren. – Setningen «Forventet levealder i Moss er signifikant lavere enn landsgjennomsnittet» bør synke inn hos politikerne for å forstå alvoret i situasjonen.

Se og hør hovedinnlegget hennes – også pareringa hennes av Høstmark og Kant – på bystyre-tv.

Avisene elsker å sitere og referere Eirik Tveiten, Rødts etablerte bystyremedlem gjennom ni år. Så også i dagens Moss Avis. Vi klager ikke på det. Men nå må de forholde seg Grete også.

 

Reklamer
Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: