Blågrønn vinglestyring eller dansetrinn?

veltepetter 2

Vingle- eller veltepetter blir det nok mer av i den nye sykkelbyen.

Moss bystyres aprilmøte ble en demonstrasjon i vinglete oppførsel fra det blå-grønne flertallet. Dette mener Rødts gruppeleder Eirik Tveiten. I dagens oppslag i Moss Dagblad kan vi lese om to saker der posisjonen har beveget seg fra grøft til grøft, men der de til slutt havna på veien. Ikke minst takket være Rødt som har stått støtt fra start til mål.

Først var det saken om Fontenehuset, et dagtilbud for folk med psykiske problemer, der bystyreflertallet først var avvisende i Helse- og sosialutvalget. FrPs Bramo uttalte da at «den nasjonale effekten ennå ikke er godt nok dokumentert«. Men i bystyret hadde de til alles overraskelse snudd. Vel, ikke overraskende for Tveiten, som mener de snudde fordi de skjønte at saken uansett ville komme opp igjen med Venstre på opposisjonssiden:

– De ble pysete og redd for å bli nedstemt.

Rødts andre bystyremedlem, Grete Rosengren, holdt innlegg blant annet under Fontenehussaken. Hun var ett hakk høfligere enn Tveiten og sammenlikna vinglinga med «en liten dans når man snur mange nok ganger». Se henne på bystyre-tv. NB: Velg Kamera: Talerstol.

Den andre vingle-/dansesaken dreide seg om forsøket med statlig finansiering av omsorgstjenester. Her var Moss forhåndspåmeldt og hadde til og med underskrevet avtale, noe de blågrønne stolt orienterte om i Helse- og sosialutvalget så seint som 8. mars.

Fram til da var de svært entusiastiske og påsto i Moss Avis 18. januar (ikke på nett, men se bildet nedenfor) at kommunen ville få 25 ekstra millioner fra staten for å delta. Men fire dager før bystyremøtet måtte de krype de til korset og innrømme at for å delta måtte kommunen sjøl plusse på omsorgsbudsjettet 27 millioner av egen lomme, og dermed måtte man trekke seg.

– Man skulle kanskje ikke være så eplekjekke, sier Erik Tveiten til Moss Dagblad.-  De må forstå at et simpelt flertall i et bystyre ikke gir dem all kunnskap. Statlig finansiering forsøkte jo vi andre å advare mot i lang tid, men ble bryskt avfeid.

Moss var påmeldt på linje med 17 andre kommuner. Men av disse står nå bare sju tilbake i dette prestisjeprosjektet til særlig FrP og deres eldrepolitiske talsperson Bård Hoksrud.

statlig finans

 

Reklamer
Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: