Stopp utvidelsen av Moss Havn!

tveiten youtubePå den for tida særdeles aktive Facebookgruppa Stopp planen om utvidelse av Moss havn etterlyser man nå Rødts engasjement, etter at partiet høsten 2014 var svært aktivt i denne saken og blant annet slo fast allerede den gangen at dette var et miljøtiltak under falskt flagg.

Derfor har vi spurt Eirik Tveiten om noen synspunkter på situasjonen i dag. Han er klar på at Arbeiderpartiet er jokeren her:

– Det kan ikke være noen som helst tvil om hva Rødt og jeg mener om utfylling i havområdet ved Værla: Det er ødeleggende for byens utvikling og etter vår mening alvorlig miljøkriminalitet, som  burde vært stoppet for lengst, jamfør for eksempel vår klage til fylkesmannen.

Problemet er at så lenge Høyre og AP, med 27 av totalt 39 bystyrerepresentanter, er i tospann, er det beste vi motstandere kan håpe på en kortsiktig utsettelse. Høyre kommer nok ikke til å snu. De  har for mye prestisje knyttet til dette prosjektet, samt en ordfører som må «vise handlekraft».

Utfordringen for alle oss som er i mot utfyllingen, består i å få Moss Arbeiderparti til å ta til fornuft og sette hva som er best for Moss by i høysetet.

Behovet for å fylle ut og bygge ut havna bygger på den illusjonen at området rundt Værla skal bli det nye sentrum i Moss, og således vedtaket om å legge jernbanestasjon til Værla. I tillegg vedtaket om å føre ytterligere fergetrafikk i land i havneområdet og i tunnel under byen. Disse gigantiske utbyggingene vil ”spise” så mye av dagens havn, at dette vil de kompensere med å utvide havna vestover.

Moss Arbeiderparti har et medlemsmøtevedtak om at de ønsker å få utredet en jernbanestasjon under Basartaket (med forbehold om at det ikke må føre til forsinkelser for framføringen av intercity-jernbanen). Dette vedtaket må vi få Arbeiderpartiet til å aktivere! Arbeiderpartiet må også få utredet at fergeleiet flyttes lenger sør og gå i tunnel rett øst og komme ut på Årvoll.

Dersom Arbeiderpartiet ber om dette, vil disse forslagene ha flertall i bystyret, med sikker støtte fra (slik jeg forstår) både FrP og MDG og selvsagt fra Rødt.

Blir dette realisert vil dagens havneområde bli frigjort til havnevirksomhet og en utfylling av havområdet vil derfor være helt unødvendig.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: