Revisjon og kontrollutvalg med full støtte til Rødt

md 12feb16Etter valget i høst vakte det oppsikt at blant annet Miljøpartiet, som gikk til valg på å kutte i godtgjøringene til de folkevalgte, i avtale med de øvrige borgerlige sikra seg over 700.000 kroner til sammen til partiets varaordfører Benedickte Lund og gruppeleder Jonas Sjolte. Den som sterkest kritiserte dette var Rødts gruppeleder Eirik Tveiten. – Dette er grådighet, sa han til Moss Avis 9. november. Kritikken gjaldt også ei «pakke» som sikrer tidligere varaordfører Anne Bramo (Frp) som fortsatt fulltids politiker. Kritikken ble bestemt avvist av ordføreren og posisjonen.

Men Rødt, med støtte av AP og SV, sendte i bystyremøtet 9. november (side 15) kritikken sin til kontrollutvalget. Utvalget fikk saken utredet av kommunerevisjonen (Østfold kommunerevisjon).

Nå foreligger revisjonens rapport (s. 63 ff), og den gir sterk grad av medhold til kritikerne. Det heter blant annet at «Vi mener … det kan være fornuftig om bystyret gjennomgår reglementet i sin helhet, og vurderer behov for endringer med utgangspunkt i KS sine anbefalinger».

18. februar ble så saken behandla i kommunens kontrollutvalg, og de sender saken til bystyret med denne anbefalinga (s. 5-6):

«Revisjonens gjennomgang viser at det er behov for presiseringer og strukturelle justeringer på flere områder i reglementet. Reglementet legger på enkelte områder også til rette for ordninger som strekker seg lenger enn hva KS legger til grunn. Bystyret tar til etterretning at bystyret bør gjennomgå reglementet i sin helhet, og vurdere behov for endringer med utgangspunkt i KS sine anbefalinger».

Da rapporten ble kjent gjennom Moss Dagblad 12. februar sa Eirik Tveiten til avisa:

– Det må nå settes ned en tverrpolitisk gruppe som får til oppgave å lage et nytt og presist reglement for politiske lønnsgodtgjørelser.

Noe partiet konkret vil foreslå i førstkommende bystyremøte.

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: