Rødts månedlige møteserie er godt i gang

Wikstrøm Hansen 27jan16

Møteleder Tina Wikstrøm og innleder Øyvind E. Hansen

Trass i vinterens verste regnskyll og tidenes norske herreprestasjon (!) på tv, kom det tolv personer på Rødts åpne møte på House of Foundation. Temaet var «Moss i verden, verden i Moss – et sosialistisk utsyn ved inngangen til det nye året». Styremedlem i Rødt Moss og omegn, Øyvind E. Hansen, innleda, med etterfølgende diskusjon.

Øyvind var blant annet opptatt av hvordan forskjellene mellom rike og fattige øker. Og av at stadig flere politikere (f.eks. i Hellas, Spania, Storbritannia og USA (demokraten Sanders)), forfattere og forskere peker på kapitalismens ødeleggende virkninger. Men foreløpig uten synlige resultater. De globale konsernene har et klart hegemoni og presser politikerne. Et eksempel er klimatoppmøtet i Paris nylig, der politikerne nå erkjenner klimakrisa, men likevel unnlater å binde seg til tiltak som ville kunne forhindre den helt store katastrofen. Øyvind inviterte også til debatt om hvordan dette må møtes, lokalt og nasjonalt. Han snakka her om behovet for utvida demokrati, kamp for økonomisk likhet, økologisk bærekraft og «enhet i mangfold», et av Karl Marx’ slagord helt tilbake på 1800-tallet.

Debatten fløyt også godt, og serien med åpne møter vil fortsette, siste onsdag i hver måned. Hver gang på H/o/F, der kaffe med tilbehør alltid står klart. Rødt vil også hente inn kjente innledere utenbys fra, både fra partiets rekker og utenfor.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: