Rødts Mossebudsjett er klart!

grete rosengrenMandag 14. desember finner bystyrets budsjettmøte sted. Rødt har i år gjort sitt eget budsjettforslag. Grete Rosengren, Rødts nye 2. representant (etter tidenes beste valgkamp!), inntil videre vikarierende i førsteposisjon, skal presentere og fronte dokumentet, som settes opp mot de borgerliges og visstnok flere.

Her kan du laste ned pdf-fila med budsjettet til Rødt, med tabell, merknader og verbalforslag.

Grete nevner for det første at Rødt, med flere, går for 3 millioner mindre i godtgjøringer til politikerne. Vi mener de millionene kommer veldig godt med til omsorg og andre oppgaver som blir tapere med posisjonens forslag.

På inntektsida ellers er skatteinngangen avgjørende, og Rødt går for
5.45 promille eiendomsskatt, men at grensa for fritak økes fra dagens 3 G til 3,5 G. Fra og med 2017 må kommunen re-taksere boligene i Moss, noe loven åpner for, og som vil åpne for lavere sats igjen. I 2016 vil dette bety 38,5 millioner mer å rutte med.

Rødt vil fortsette å kjempe for økt grunnbemanning innen helse- og sosialsektoren, noe som vil bety innsparing på overtid og sykefravær. Videre skal barnefamilier som mottar sosialstønad få tilbud om gratis medlemskap i en lokal frivillig kultur- eller idrettsorganisasjon. Dette vil gi positive utslag på blant annet integrering, samtidig som det bedrer idrettens og kulturens økonomi.

Når det gjelder bosetting av flyktninger foreslo Rødt i formannskapet 5 millioner, men da rådmannen sa at “egenandelen omtrent ble dekket innenfor budsjettet” la vi i stedet inn 1 million. Det står i merknadene våre at «Vi ønsker å bidra til at bosetting av mindreårige flyktninger kan påbegynnes umiddelbart».

Ellers vil Rødt styrke foreskjellig forebyggende virksomhet, bl.a. ved at familiesenteret gjenopprettes/re-etableres, skolehelsetjenesten og helsestasjonen styrkes og bemanningen innenfor rus og psykisk helse økes.

Les mer i merknadene og verbalforslaga. Her står det bl.a. om skole, miljøtiltak og ikke minst om innføring av Skiensmodellen for å forhindre sosial dumping i byggebransjen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: