Moss: 23 Rødt-folk i utvalg og komiteer

grete rosengren

Grete Rosengren er både valgt inn i det nye bystyret og som Rødts representant i utvalget for Skole, oppvekst og kultur (SOK).

Valgets klare tapere, H og Frp samt V og Krf, beholdt, takket være MDG, et knepent flertall og dermed ordføreren og makta. Så lenge det holder. Rødt og også AP gjorde gode valg, og de viste god samarbeidsånd gjennom valgkampen. Blant annet derfor oppnådde Rødts forhandlingsutvalg såkalt gjennomgående representasjon i hovedutvalga. Det betyr at Rødt nå sitter med én representant og 3 varaer i hvert av disse fire utvalga. I tillegg fikk Rødt en del representasjon og varaplasser for AP-representanter i mindre utvalg og komiteer. I alt har nå 23 forskjellige Rødt-representanter kommunale verv. Spesielt gledelig er det at flere av disse er unge mennesker, men som samtidig er nye i slike posisjoner.

I et åpent møte 21. oktober ble disse presentert for hverandre, og de nye folkevalgte fikk en første innføring i hva slike verv innebærer, blant annet rutiner for egne forberedelsesmøter og tilsvarende med samarbeidspartnerne i AP og SV. Det blir mer opplæring både i kommunens regi og fra Rødts side. De mest utålmodige kan gjerne starte med å lese for eksempel partiets sentrale programmer, Rødts organisasjonshåndbok eller også studiesirkelen Forstå for å forandre, som faktisk Rødt Moss og omegns studieutvalg utarbeida i 2014.

På en fast side her på hjemmesida – se fanen «Rødt i kommunepolitikken» like under bildet på toppen ↑ – har vi samla navn, kontaktadresser og sammensetning av utvalg osv., pluss valgresultatene.

Reklamer
Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: