Rødt i Moss blankt FRIKJENT etter for seint innrapportert valgstøtte

Oppslaget i Moss Avis i ettermiddag. Klikk for å lese

Oppslaget i Moss Avis i ettermiddag. Klikk for å lese

Stikk i strid med blant annet høyreordfører Tage Pettersens skråsikre påstand om lovbrudd i Moss Avis 17. september, har Rødt Moss nå blitt reinvaska for alle beskyldninger om bevisste, mer eller mindre alvorlige lovbrudd og korrupsjon. I vedtaket fra Partilovnemda datert 19. oktober heter det:

«Med bakgrunn i foreliggende informasjon mener nemnda at det ikke er noen grunn til å anta at partiet bevisst har søkt å unngå partilovens bestemmelse om innberetningsplikt av valgkampbidrag. Nemnda har forståelse for at partiet ikke innberettet bidraget når størrelsen først ble kjent etter utløpt innberetningsfrist» (våre uthevinger).

Bakgrunnen var at firmaet HCH Utvikling ved Yngvar Sommerstad betalte valgannonser for partiet Rødt i lokalavisene i Moss på i alt kr. 55 800. På grunn av manglende kunnskap om de nye lovreglene hadde partiet ikke innrapportert dette innen fristen, samtidig som det endelige beløpet ikke forelå på det tidspunktet, noe som for øvrig ville gjort det umulig å innrapportere i det statlige nettskjemaet, som ikke godtar ca-beløp. Dette gjør partiet detaljert greie for i brevet sitt til Partilovnemda av 24. september.

Ordførens beskyldning var ikke den eneste. SVs May Hansen gikk også sterkt ut I MA 19. oktober: «Jeg mener at Tveiten har opptrådt uredelig i denne saken». Og to av ordførerens partifeller, Kjellaug Nakkim og Jørn Wille, sammenlikna i et leserinnlegg i MA 21. september Rødts «lovbrudd» med Trude Drevland-saken i Bergen. De spør: «Er dette en ukultur i Rødt, har de fått pengegaver tidligere år også som ikke er innrapportert?» Samtidig som de må ta et halvhjerta forbehold: «Rødt har til og med rapportert inn andre gaver, så sånn sett er det jo litt merkelig at akkurat denne giveren er «glemt» innrapportert».

Ja, merkelig er det, nettopp fordi påstanden om unnaluring ikke stemmer, noe som altså nå bekreftes av statens lovovervåkende organ.

Til Moss Avis i ettermiddag sier Eirik Tveiten at han forventer at flere ber ham og partiet om unnskyldning:

– Jeg synes debatten om denne saken var veldig ufin, med mye skittkasting. Jeg tror flere så sitt snitt til å bruke denne saken til å svekke troverdigheten vår. Sånn kan vi ikke ha det. Vi kan være uenige i sak, sånn er politikken, men vi må være ordentlig med hverandre.

Årets kommunevalg var det første etter at denne egne rapporteringsordninga for valgkampstøtte trådte i kraft. Det er samtidig kjent at det syndes såpass mye på dette området at Partilovnemnda ser behov for å innkalle alle partier til opplæring i endringene.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: