Miljøpartiet Rødts spørsmål til MDG

grønn krisepakke rødtI dagens Moss Avis har partiet Rødt en kommentar til Jonas Sjolte i Miljøpartiet de grønne (MDG) når han påstår at de har «forhandlet knallhardt på begge sider». Men det har de IKKE gjort med Rødt og heller ikke med SV, påviser Lars Tveiten og Øyvind E. Hansen på vegne av Rødt.

Men gjort er gjort, og vel så viktig for framtida, med «miljøalliansen» av MDG, V og Krf i ledelsen, er at disse ifølge Tveiten og Hansen «framstår med et svært snevert syn på hva miljøproblematikken og klimakrisa egentlig dreier seg om … Når den ikke ønsker å samarbeide med venstresidas miljøpartier stiller vi oss undrende til begrunnelsen. Er det fordi Rødt har en bredere tilnærming og setter lokale miljøtiltak i sammenheng med det kapitalistiske forbrukersamfunnet? Er det fordi vi i valgkampen for eksempel har trukket fram og foreslått innføring av «Karbonavgift til Fordeling» (KAF) ved kronikker både i Klassekampen og Moss Avis, et klimatiltak som går til kjernen av klimakrisen – og drastisk reduserer CO2-utslippene?»

Les hele innlegget:

Miljøpartiet Rødts spørsmål til MDG

Leserinnlegg i Moss Avis 05.10.2015. Av Lars Tveiten og Øyvind E. Hansen, henholdsvis leder og sekretær i Rødt Moss og omegn.

Rødt ser på miljøspørsmålet som en særdeles viktig sak for menneskeheten og avgjørende for en god byutvikling i Moss og omegn – ikke en sak noen utvalgte partier skal ha en slags eiendomsrett til.

Når Jonas Sjolte i Miljøpartiet de grønne svarer på spørsmål om hvorfor de har valgt å samarbeide med den borgerlige siden, viser han til at MDG har «Forhandlet knallhardt på begge sider». Men MDG har ikke «forhandlet knallhardt» med SV og Rødt. Tvert imot har MDG nektet å forhandle i det hele tatt, og knapt hatt noe med venstresidens miljøpartier å gjøre! Da vår føstekandidat på vegne av Rødt ba om et møte med MDG, fikk han treffe Jonas Sjolte i én (1) time. De brukte tida til å sammenligne MDG og Rødt sine lokale valgprogrammer, og fant bare én sak som skilte oss, og det var at MDG vil ha bompengefinansiert utbygging av Riksvei 19 (det vil ikke Rødt). Så tok de vennlig farvel, og siden hørte ikke Rødt noe som helst fra MDG.

MDG må selvsagt få velge hvilken side de ønsker. Men vi viser til at de har forhandlet med alle partiene på den borgerlige siden: FrP, Høyre, Venstre og Krf, mens vi flere steder ser at den såkalte miljøalliansen ikke ville ha noe med SV og Rødt å gjøre.

Den lokale konstruksjonen «miljøalliansen» er tydeligvis en meget eksklusiv gruppering, og framstår med et svært snevert syn på hva miljøproblematikken og klimakrisa egentlig dreier seg om. Når den ikke ønsker å samarbeide med venstresidas miljøpartier stiller vi oss undrende til begrunnelsen. Er det fordi Rødt har en bredere tilnærming og setter lokale miljøtiltak i sammenheng med det kapitalistiske forbrukersamfunnet? Er det fordi vi i valgkampen for eksempel har trukket fram og foreslått innføring av «Karbonavgift til Fordeling» (KAF) ved kronikker både i Klassekampen og Moss Avis, et klimatiltak som går til kjernen av klimakrisen – og drastisk reduserer CO2-utslippene? Hadde det vært lettere å samarbeide med oss dersom vi enda klarere enn andre partier uttrykte at vi også er for «sykling og sånn»? Miljøpartiet Rødt synes det er trist dersom MDGs inntreden i lokalpolitikken innsnevrer miljøengasjementet i befolkningen og hindrer folk med ulike innfallsvinkler i å bidra i kampen for en løsning på den altoverskyggende utfordringen menneskeheten står overfor. Vi trenger breie allianser, ikke eksklusive og ekskluderende grupperinger.

Reklamer

One Comment to “Miljøpartiet Rødts spørsmål til MDG”

  1. Håper Rødt kan være med å påvirke Arbeiderpartiet i grønnere retning, slik at MDG samarbeider med dere neste gang:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: