214 skoleelever sporløst forsvunnet!

michelet demonstranter

1. mai i Oslo i 1975 forkorta Arbeiderbladet klasskamp- toget med 7800. Klikk bildet og les. Jon M står i år på Rødts liste i Rygge.

I valgdagens utgave av Moss Avis finner vi et leserinnlegg av Lars Tveiten, leder av Rødt Moss og omegn. Han lurer veldig på hva som har skjedd i redaksjonen da det 10. september ble skrevet en lederartikkel om resultatet av skolevalget:

«Rødt blir ikke nevnt, men ble altså skolevalgets NEST STØRSTE parti i Moss med 13,6 prosent, og opplevde en femdobling av oppslutninga siden sist lokalvalg» (se hele innlegget nedenfor).

Og dette skreiv Lars Tveiten FØR resultatet på Steinerskolen ble kjent, med overlegen Rødt-seier med 44% av stemmene. I alt er det 214 Rødt-velgende elever ved Kirkeparken (73), Malakoff (123) og Steinerskolen (18) som er forsvunnet, blitt vekk, ignorert, forbigått, ramla i fossen eller ned i noen kumlokk.

Denne lederen i MA virker både ubegripelig og illeluktende. Men mens Lars sitt innlegg har godgjort seg i leserbrevbunkene i MA, har vi snubla over noe oppklarende informasjon:

Lederartikkelen dreier seg IKKE om et bevisst overgrep med høyresladding av åpenbare sannheter av rødlig farge. Sånn som det ofte arta seg for bare et par tiår siden i denne avisa. Nei, denne teksten er trolig ikke skrevet i Moss og for mossinger i det hele tatt. Mest sannsynlig er den skrevet i Akersgata i Oslo, på mediekonsernet Amedias kontor og sendt de lokale redaksjonene derfra. Og originalen handler ikke om skolevalget i Moss, men om skolevalget på landsbasis. Men så har ikke MA-redaksjonen hatt tid til å skrive en egen leder og heller ikke hatt tid til å tilpasse den sentralt distribuerte teksten skikkelig til lokale forhold. De har bare lagt inn et par mosserelaterte setninger på begynnelsen og kutta ut slutten, som dreide seg om Jonas, Erna og Siv.

Hvordan kan vi påstå det: Fordi det fins nesten identiske versjoner i Tønsberg Blad, Harstad Tidende og Haugesunds Avis. Som også er Amedia-aviser. Av disse er det bare sistnevnte som ligger på nett.

At nedskjæringene er gått så langt og arbeidspresset blitt så rått i byens nr. 1-avis, er enda tristere enn om et redaktørspøkelse fra 60-70-åra hadde slengt innom med saksa.

Her er Lars Tveitens innlegg i MA 14. september 2015:

Rødt i skolevalget

Moss Avis tar i lederen 10. september prisverdig for seg årets skolevalg i distriktet, og utroper Ap til den store vinneren.

Det ser imidlertid ut til at en setning eller to har falt ut av oppsummeringa: Rødt blir ikke nevnt, men ble altså skolevalgets NEST STØRSTE parti i Moss med 13,6 prosent, og opplevde en femdobling av oppslutninga siden sist lokalvalg.

Ungdommen ser altså ut til å være opptatt av sosial verdiskaping, miljø, økologisk bærekraft og utvidet demokrati. Ungdommen er opptatt av både leksefri skole, flyktningspørsmålet og internasjonal solidaritet.

De vet at fellesskap fungerer. Ungdommens hjerte banker hardt og langt til venstre. Det er synd at et slikt faktum skal forsvinne i trykken i Moss Avis’ leder.

Gjør som ungdommen, stem på Rødt!

Reklamer
Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: