Grete og Remi om Rødts GJENNOMBRUDD for en sosial boligpolitikk

Innen det blir bygd her i Skoggata vil Rødt ha på plass prinsippet om 10% tildelingsrett

Innen det blir bygd her i Skoggata vil Rødt ha på plass prinsippet om 10% tildelingsrett

Grete Rosengren er nr. 2 på valglista til Rødt i Moss. Hun har i “Utvalg for miljø, teknikk og samferdsel”, sammen med Stian Orm (en god nr. 5), kjempa for konkrete tiltak for en sosial boligpolitikk. I dag i Moss Avis’ nettutgave har Grete og Remi Sølvberg (nr. 3 på samme liste) et saftig leserinnlegg om denne lange kampen, men også om det som virkelig kan bli et gjennombrudd for 10% tildelingsrett som et prinsipp for alle nye boligprosjekt i Moss.

De skriver blant annet:

«Vår visjon er at hvis kommunen får 10% tildelingsrett, så vil de som av veldig forskjellige grunner har vansker med å kjøpe seg en egen bolig, få mulighet til å kjøpe/leie av kommunen til en levelig pris. Dette ville også på sikt, ha gitt de 900 fattige ungene i Moss bedre levekår. På toppen av det hele, ville det også ha utløst økonomisk støtte fra Husbanken til Moss Kommune, så vi i Rødt syntes vi hadde en veldig god og viktig sak. Som sosialarbeider i hundrevis av år, ser jeg at de mest sårbare ungene, er de som må flytte, og bytte skole, og venner oftest. Det er de barna som plutselig ikke kan fortsette med aktiviteten sin, fordi den ufrivillige flyttingen ble for langt unna. Også for voksne er det rammende at andre skal bestemme når du må pakke alt du har og dra videre. Noen blir syke av det.

Men vi ble nedstemt. Av alle de andre partiene i utvalget. På hvert eneste møte. I nesten fire år var det bare én hånd som skjøt i været under avstemming for en sosial boligpolitikk! Det var litt deprimerende, det var det. Inntil den 26. august i år.» Les hele innlegget.

Reklamer

One Comment to “Grete og Remi om Rødts GJENNOMBRUDD for en sosial boligpolitikk”

  1. Dette er ganske saftig historieforfalskning. Det var først etter mas fra SV at Rødt omsider fikk ut fingeren og foreslo noe i MTS (mars 2013). SV hadde da sammen med Eirik Tveiten tatt opp forslaget om 10% tildelingsrett i flere utbyggingsaker som kom til bystyret. Vi fikk, med rette, kritikk fra andre partier for at forslagene ikke kom før sistebehandlingen i bystyret.
    Rødt må gjerne skryte av dette «gjennomslaget» uten å dele æren med SV, men det er vel strengt tatt Rødts bystyrerepresentant som fortjener æren og ikke Rødts representant i MTS. At Rødt også unnlater å nevne at det som ble vedtatt i MTS-utvalget var et fellesforslag fra Rødt og Ap (SV sitter ikke i MTS) er også på grensen til det uredelige.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: