De Grønne i Moss åpner for privatisering

Lars Tveiten er leder av Rødt Moss og omegn og listekandat til kommunevalget i Moss

Lars Tveiten, leder av Rødt Moss og omegn, er opprørt over MDGs «ikke-politikk».

Det har vært noe uforløst over årets valgkamp i Moss, sjøl om frontene har vært tydeligere enn noen gang.

Avsløringene om Norlandia på Orkerød har tvunget både posisjon og opposisjon til å bli tydelige om PRIVATISERING. Men ett parti har gått fri. Det etter hvert åpenbare vippepartiet MILJØPARTIET DE GRØNNE (MDG) har ikke villet si hvilken «blokk» de vil støtte – før etter valget. Ulike partiledelser har sikkert frista dem med både sykkelveier og grønne lunger. Men MDG har holdt tett, for å kunne fortsette å sanke velgere fra både høyre og venstre.

Mer mystisk er det at lokalavisene ikke har vært seg sitt ansvar bevisst og stilt MDG til veggs, særlig etter Norlandia/Orkerød-debatten, da privatiseringa gjorde forskjellen mellom blokkene tydeligere.

For 3. september bidro Rødt til at MDG nå har en offentlig mening om privatisering: De er likegyldige til den. Men det har de færreste oppdaga, for det står langt nede i kommentartråden til et oppslag om Orkerød i Moss Avis’ nettutgave 2. september. Heller ikke når de får det servert på sitt eget nettsted klarer altså Moss Avis å problematisere dette viktige utsagnet i den pågående valgkampen:

Les mer >>

I kommentaren sin skriver Helge Hellevang, som står på 2. plass på MDG-lista i Moss:

«Når det gjelder privatisering er vi ikke blendet av ideologi, dvs enten for eller mot uansett sak. Vi er pragmatiske og er FOR privatisering hvis det kan gi et bedre tilbud (og gjerne til en rimelige pris hvis de private kan drive mer effektivt), og vi er NEGATIVE hvis tilbudet blir dårligere. Det er derfor viktig å evaluere, slik som blir gjort her, og så får man konkludere basert på fakta og ikke basert på ideologi.»

Lars Tveiten, leder av Rødt Moss og omegn, er opprørt og har denne kommentaren:

«- Dette er en form for ikke-politikk til alt som kan være vondt og vanskelig å ta stilling til og som man kan miste potensielle velgere på. Da er det i tilfelle ikke blokk-uavhengige de er, men politikk-uavhengige. De har løfta miljøsaken, eller i Moss sykkelsti-saken, ut av politikken, og jeg skjønner ikke hvordan de skal forholde seg til alle de andre sakene de er nødt til å komme opp i etter hvert».

Det er altså fullt mulig at MDG etter 14. september vil hestehandle seg fram til noen hundremetere med sykkelveier mot å gi støtte til fortsatt privatisering og konkurranseutsetting av både demensbehandling, generell eldreomsorg og atskillig mer. For de blåblå i Moss har mye mer de vil privatisere.

Det er dermed RØDT som er det grønne partiet i Moss. Les vårt program for Sosialistisk byutvikling.

Nedenfor her er det også kommentarfelt, så start gjerne en debatt om dette programmet eller om MDG og privatisering.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: