Moss Avis avsporer og inviterer til SVADA om eldreomsorgen

eldreomsorg MA 3septMoss Avis har gjort mye bra i «Norlandiasaken» ved blant annet å slippe til legene i demensteamet på Orkerød. Men både i torsdagens papirutgave og på nettutgaven samme kveld (og sikkert i papirutgaven fredag) velger de å gjøre jobben for den privatiseringskåte høyresida. Torsdag kveld fortsetter de nemlig å avspore debatten om privatisering kontra kommunal drift ved å spørre politikerne om «hva er verdig eldreomsorg».

Særlig høyresida griper begjærlig denne anledninga og serverer uforpliktende svada om «nestekjærlighet» (Anne Bramo, Frp) og «råderett over egen hverdag» (Tage Pettersen, Høyre).

Arbeiderpartiets Hanne Tollerud legger vekt på «styrking av bemanninga og at stoppeklokka legges bort».

Begge deler er viktig. Men bare Rødts Eirik Tveiten og SVs May Hansen skjærer skikkelig gjennom og minner om at privatiseringa er en meget stor del av problemet.

Hansen legger i et kort svar vekt på at «Orkerød sykehjem må rekommunaliseres«.

Tveitens svar er noe fyldigere: «For meg betyr en verdig eldreomsorg at pillebruken må ned og pleiefaktoren opp. Eldreomsorg egner seg ikke for privatisering, og tjenesten må føres tilbake til kommunen. Kvalifiserte ansatte må tilbys faste og fulle stillinger. For at vi skal få en verdig eldreomsorg i Moss, bør Moss kommune oppta forhandlinger med legene og sykepleierne som har sluttet på Orkerød sykehjem og prøve å få dem til å komme tilbake. En verdig eldreomsorg betyr for meg at vi må bygge opp igjen det de borgerlige partiene har revet ned«.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: