Norlandia-saken skjerper valgkampen og kunnskapen

Vi gjentar gratisreklamen vår for denne boka, som nå alle førstekandatene til AP, SV og Rødt har lest, som de bruker aktivt og hvor de i tillegg har løpende kontakt med forfatteren i Norlandia-saken som ruller opp i Moss.

Vi gjentar gratisreklamen vår for denne boka, som nå alle førstekandatene til AP, SV og Rødt har lest, som de bruker aktivt og hvor de i tillegg har løpende kontakt med forfatteren i Norlandia-saken som ruller opp i Moss. Løp og kjøp.

Inntrykket vårt etter gårsdagens pressekonferanse som opposisjonen holdt på Melløs bo- og servicesenter var at fra nå av vil ja eller nei til privatisering bli noe velgerne ikke kan se bort fra når de går til urnene. Dette bekreftes i dagens lokalaviser. I Moss Avis’ papirutgave heter det med bakgrunn i pressekonferansen at blokkene nå er er «dundrende uenige». Moss Dagblad siterer opposisjonen med at «Moss er ved et ideologisk veiskille».

Etter de siste par ukenes leserinnlegg og uttalelser i avisene og på valgstandene må nødvendigvis mange fler enn tidligere ha fått seg grunnleggende kunnskap om privatiseringas baksider. Uavhengig av valgkampen gjør AP, SV og Rødt mossesamfunnet en stor tjeneste ved å danne en felles front. Nå står ikke Rødt og SV aleine om disse standpunktene lenger.

Da Tveiten, Hansen og Tollerud i går ble spurt av avisene om hva de vil gjøre om de får tilbake makta, var det sjølsagt å rekommunalisere snarest mulig, dvs. avskaffe privatiseringa. Samtidig som de vil måtte ruste opp demens- og eldreomsorgen. På spørsmål om hvordan de ville finansiere dette, var svaret like opplagt: Ved hjelp av økt eiendomsskatt.

For det som samtidig har skjedd de siste par åra, er at Rødt og SV har fått AP med på økt bruk av eiendomsskatt. Det er ikke mer enn fire år siden AP mente om eiendomsskatten at «Vi vil også veldig gjerne redusere, men vi tror ikke vi vil klare det».

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: