Valgkampen i Moss: Ja eller nei til PRIVATISERING!

Etter dagens pressekonferanse på Melløs Bo- og Servicesenter er det ingen tvil om hvor vannskillet nå vil gå i såvel valgkampinnspurten som i konstitueringa av det nye bystyret (hvem vil et MDG på vippen gi sin støtte? Vil de kunne la seg hestehandle med nye sykkelveier så de støtter fortsatt og mer privatisering?!).

melløs valg 2015 aI eldresenterets rokokkosalong definerte opposisjonen, ved APs Hanne Tollerud, SVs May Hansen og Rødts Eirik Tveiten, det klare nye, felles hovedfokuset: Kampen mot privatiseringa og konkurranse- utsettinga, som nå har pågått i fire år under H+Frp samt V og Krf, og som kan komme til å fortsette hvis det ikke blir et annet flertall. Om privatisering ikke var hovedspørsmålet for alle tre opposisjonspartiene, så er det blitt det nå.

Når privatiseringa nå stiger kraftig på konfliktbarometeret, skyldes det særlig oppmerksomheten «omsorgskonsernet» Norlandia har fått de siste ukene, etter det idylliserende direktørintervjuet i MA 11. august og deretter Eirik Tveitens skarpe kronikk og demenslegene på Orkerød sitt utspill. Det roa ikke gemyttene da ordføreren mer enn antyda at legene både driver valgkamp og at de nærmest er for gamle til å ha noen troverdighet.

Svært mye ble sagt på Melløs, og det vil bli mer detaljert gjengitt i avisene, som begge var til stede.

Et springende punkt akkurat nå er om Norlandia kan ha brutt kontrakten ved å ikke oppfylle kommunens vilkår. I så fall vil Eirik Tveiten foreslå heving av kontrakten og rekommunalisering. Hvis det blir nytt flertall etter valget vil politikken uansett bli lagt om, og avtalene vil bli sagt opp når de går ut. – Hvis de borgerlige vinner sitter vi her igjen om fire år, men da i et bo- og sørvissenter som også er konkurranseutsatt, avslutta Tveiten.

Politikerne er lovet «korrekte tall» fra ledelsen i hovedutvalgsmøtet (som pågår nå i skrivende stund), men de tre listetoppene var usikre på hva de ville få. Norlandia driver butikk og kan påstå det meste er forretningshemmeligheter. – Vaktlistene kan de også kreve å anonymisere, og da er vi like langt, sa trioen.

Noe som bare eksemplifiserer en av baksidene ved privat drift; det handler både om at skattepenger går i forretningsfolks private lommer, men også at det offentlige og politikerne fratas kontroll.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: