Moss Voks-beskyldningene: – Møtelederen i SOK var stille som ei mus

Egentlig en rød superstjerne

Mus eller rød superstjerne? Uansett taus.

Moss Dagblad (bare på papir) trykker i dag Rune Pedersens andre forsøk (her er det første) på å få de ansvarlige til å be om unnskyldning for mistenkeliggjøringa av muslimer og ansatte ved Moss Voks.

Pedersen, tidligere bystyremedlem for Rødt (da det het RV, men han er igjen på Rødt-lista!), var tilstede på møtet 24. august i SOK (Hovedutvalget for Sosial, Oppvekst og Kultur) og skriver at «Virksomhetsleder Ragnhild Dahl dokumenterer at mistankene og beskyldningene som er kasta mot ansatte og muslimske brukere ikke har rot i virkeligheten. Møtelederen er stille som ei mus, og de øvrige politikerne har ingen kommentarer. Møtet var åpent. Jeg var der, Moss Avis var fraværende».

Les hele innlegget:

Moss Voks-saken; en happy end?

– MØTELEDEREN I SOK VAR STILLE SOM EI MUS:

Leserinnlegg av RUNE PEDERSEN, Listekandidat for Rødt Moss og Østfold

Trykt i Moss Dagblad 01.09.2015

Det er et behov for en kort oppsummering av saken om trakassering og muslimer på Moss Voks. Den fikk god plass i lokale spalter og på minst ett dunkelt nettsted i august.

Tirsdag 4. august: Moss Avis har et stort oppslag om at muslimske menn har forsøkt å presse en ikke-muslimsk medelev til å følge islamske regler på Moss Voks, stedet for Introduksjonsprogram for flyktninger og norskopplæring i Mossedistriktet.

Tirsdag 11. august: Tre av de mektigste politikerne i Moss, Mork, Rundblad og Sand, kritiserer, i en artikkel i Moss Avis, Moss Voks og de muslimske elevene for det som foregår på virksomheten.

Tirsdag 18. august: Jeg (Rune Pedersen) skriver i Dagsavisen Moss Dagblad og Moss Avis. Mitt hovedpoeng er at de tre gruppelederne burde ha skjønt at oppslaget i Moss Avis var usant og bør beklage sin mistenkeliggjøring av muslimer og ansatte i kommunen.

Mandag 24. august: Sindre W. Mork (V) leder møte i SOK (Hovedutvalget for Sosial, Oppvekst og Kultur) som behandler saken om Moss Voks. Virksomhetsleder Ragnhild Dahl dokumenterer at mistankene og beskyldningene som er kasta mot ansatte og muslimske brukere ikke har rot i virkeligheten. Møtelederen er stille som ei mus, og de øvrige politikerne har ingen kommentarer. Møtet var åpent. Jeg var der, Moss Avis var fraværende.

Onsdag 26. august: Dagsavisen Moss Dagblad har stort oppslag om møtet i SOK. Moss Avis skriver ingenting, men redaktøren uttaler seg til Dagsavisen og forsvarer Moss Avis sin behandling av saken. SOK-leder og Venstre-leder Mork beklager at han, Rundblad og Sand er blitt veldig populære på nettstedet til den sterkt muslimfiendtlige organisasjonen Human Rights Service. Verken han eller noen av de andre gruppelederne beklager sitt utspill mot de ansatte og muslimene på Moss Voks.

Torsdag 27. august: På grunn av en «inkurie» (betyr uaktsomhet) trykker Moss Avis [bare på papir] altfor seint artikkelen «Fakta om Moss Voks» av Ragnhild Dahl og rådmann Bente Hedum, der de forklarer hvordan ting er på Moss Voks.

Jeg holder innspill fra Anne Bramo og Harald Vilster utafor denne oppsummeringa fordi jeg ikke har håp om å få Fremskrittpartiet til å beklage muslimfiendtlig virksomhet.

Sannheten har kommet fram. Derfor går det an å si at enden er god. Rundblad, Mork og Sand har ikke bidratt til å avdekke sannheten. De har inntatt en posisjon som gjør at de fortsatt skylder sine ansatte på Moss Voks og sine muslimske brukere en utvetydig unnskyldning.

Moss Voks, gruppelederne og muslimene – happy end?

Reklamer
Stikkord:

One Comment to “Moss Voks-beskyldningene: – Møtelederen i SOK var stille som ei mus”

  1. Innlegget fra rådmannen og virksomhetslederen ble publisert på nett 28. august. http://www.moss-avis.no/debatt/leserbrev/fakta-om-moss-voks/o/5-67-141811

    I en ellers utmerka gjennomgang bør det også tas med at ordføreren 4. august delte en lenke til en «artikkel» på nettstedet til «Human Rights Service». Ordføreren har nylig slettet denne lenken fra sin Facebook-side (skjermdump kan skaffes)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: