Røde Remis 5 Gode Grunner

remi filmer

Remi Sølvberg er kjent som tatovøren i Skaugata (registrert i Brønnøysund og (dermed) Rødts alibi i handelsstanden) og som Rødts egen videoskaper. Klikk bildet for å se videoene på FB

I tirsdagens utgave av Moss Dagblad lar Remi Sølvberg, Rødts 3.-kandidat (én av de tre som skal «inn» for Rødt 14. september!), seg inspirere av veteran Rune Pedersen, som for noen uker siden presenterte sine fem grunner til å stemme Rødt.

Remi opererer med Rødt som arbeiderparti, miljøparti, byutviklingsparti, anti-krigsparti og på partiets kamp mot Forskjells-Norge.

Byutviklinga i Moss er noe Remi er spesielt opptatt av. 39-åringen bruker ikke fargebyantene bare på folks kroppsdeler, men har bidratt sterkt til Rødts faktiske gjennomslag for ei god utvikling på Verket og Petersontomta ved å tegne utkast til løsninger som er blitt gjengitt i lokalavisene og brukt av politikere og utbyggere.

Les leserinnlegget >>

Fem gode grunner til å stemme Rødt  

Leserinnlegg i Moss Dagblad 25.08.2015

Av Remi Sølvberg 3.-kandidat for Moss Rødt.

Da tidligere bystyrerepresentant for RV/Rødt Rune Pedersen skrev fem gode grunner til å stemme Rødt, fikk jeg lyst til å ta stafettpinnen. Her er mine fem gode grunner:

1. Arbeiderpartiet Rødt. Rødt kjemper for å bekjempe arbeidsløsheten. Et anstendig og reelt inkluderende arbeidsliv forutsetter at kapitalismen som økonomisk system fjernes, og at arbeidshverdagen på arbeidsplassen styres av dem som utfører arbeidet. Outsourcing, innleie av vikarer og midlertidig ansatte preger i dag arbeidslivet. Her har vi en jobb å gjøre. Lokalt ønsker Moss Rødt at alle vikarer i Moss kommune skal bli ansatt i den stilling de faktisk har jobbet i inneværende år. Moss Rødt vil opprette en egen enhet i kommunen for fornybar næringsutvikling, som i samarbeid med næringslivet og innbyggerne skal jobbe for å få flere arbeidsplasser til Moss og regionen.

2. Miljøpartiet Rødt. Rødt jobber for et samfunn der naturens tålegrense setter rammer for menneskelig aktivitet. Denne utvikling vi nå er vitne til i vår kapitalistiske verden er det mulig å snu, men vi må gripe inn i våre egne liv nå og jobbe lokalt og nasjonalt. Rødt jobber med å sikre miljøbedrifter som er truet med utflagging eller nedleggelse, og for nasjonalt eierskap over mineralressursene og billigere strøm til industrien. Lokalt tok Rødt i 2007 initiativet til at Moss kommunen ble en grønn Fairtrade-kommune, og partiet har fått gjennom en rekke miljøtiltak lokalt. Blant annet satt vi fokus på Moss som sykkelby og bidro til at vi fikk sammenhengende sykkelvei fra sentrum via Tigerplassen til fylkesgrensa mot Akershus. Rødt vil fortsette å jobbe for sykkelbyen Moss, utvide miljøtiltak og satse på grønne arbeidsplasser i kommunen. Partiet vil minske utslipp fra ferjetrafikken. En høy andel av den norske velstanden kommer fra eksport av fossilt brennstoff, derfor har vi et særlig ansvar. Rødt Moss vil både lokalt og nasjonalt jobbe for å innføre KAF (Karbonavgift til Fordeling).

3. Byutviklingspartiet Rødt. Rødt har vist i Moss at vi er fremst i byen når det gjelder byutvikling. Sakene våre er etter hvert blitt så gode at andre partier gjør dem til sine. Det er vi glade for. Vi jobber for utredning av plassering av ny jernbanestasjon ved Basartaket. Nytt ferjeleie ved Klevberget for moderne el-ferjer med trafikktunnel rett vest mot E6-Årvoll, et ledd i å få bukt med de store trafikkproblemene byen sliter med. Et miljøfyrtårn av en ny bydel: Verket. I samarbeid med de andre partiene, eiendomsforvalteren og næringslivet vil vi gjøre Verket om til en bærekraftig bydel selvforsynt med energi og uten miljøtyngende aktiviteter. Denne skal være fylt av god boligpolitikk, kultur og utdanningsinstitusjoner.

4. Kampen mot Forskjells-Norge. De siste 25 år har forskjellene mellom rik og fattig økt mer i Norge enn i USA. I Europa knaker det i EU-samarbeidet og arbeidsløsheten har ikke vært større i enkelte land siden 1930-tallet. Her hjemme sier to av tre nordmenn at politikkens hovedoppgave er å minske forskjellene, mens det er altså det motsatte som skjer. Kampen mot Forskjells-Norge betyr å gi gode arbeidsvilkår til arbeidsfolk, og jobbe for at tilbud som SFO skal være gratis. Lokalt vil Rødt jobbe for å senke prisene på SFO og gi et gratis fritidstilbud til alle barn. Vi vil sikre at Rosnes Aldershjem forblir i kommunes hender.

5. Antikrigspartiet Rødt. Ingen andre politiske partier i Norge sier et klart nei til krig. Rødt er et parti mot imperialistisk utenrikspolitikk. Vi vil ut av Nato, var som eneste parti mot krigen i Libya, og sier kategorisk nei til deltakelse i krig. Lokalt vil Rødt ta imot de flyktninger fra krig som nå finnes der ute. Kommunen skal ta imot og bosette de flyktninger vi blir bedt om av Regjeringa og Kommunenes sentralforbund. Vi vil at Moss skal bli en kulturell og sosial smeltedigel.

Reklamer
Stikkord:

One Comment to “Røde Remis 5 Gode Grunner”

  1. «Vi vil sikre at Rosnes Aldershjem forblir i kommunes hender.»

    Lurer fælt på hva Rødt mener med det. Det er ingen som har foreslått at Rosnes bo- og servicesenter («aldershjem» er i likhet med «gamlehjem» et forelda begrep) ikke skal forbli i kommunens hender.
    Mens SV og AP kjemper mot konkurranseutsetting og nedskjæringer i pleie- og omsorgsektoren og vil sikre at Orkerød sykehjem og Skoggata bo- og servicesenter blir rekommunalisert, vil altså Rødt bruke kreftene på å sikre noe som ikke er truet?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: