De tre gruppelederne og muslimene på Moss Voks

fem høns

Hvorfor denne illustrasjonen til denne saken? Les teksten, da!

Dagens Rødt-leserinnlegg i mosseavisene (i begge!) er fra Rune Pedersen, listekandidat i Moss og i Østfold for Rødt. Han var rådgiver på Moss Voks fram til april i år. Han tar utgangspunkt i et stort oppslag i Moss Avis 11. august der de tre borgerlige gruppelederne Sissel Rundblad (H), Sindre W. Mork (V) og Halvor Sand (Kr.F) støttet en elev som uka før hadde uttrykt at hun ble pressa og trakassert av muslimske medelever.

Dette mener Rune er «et eksempel på hvordan ‘ei fjær blir til fem høns'», noe han sannsynliggjør med egne erfaringer gjennom tjue år på denne arbeidsplassen. Videre mener han de borgerlige gruppelederne her «beveger seg farlig nær den islamfiendtlige hatretorikken som møter oss i kommentarfeltene på internett.»

Les hele innlegget >

De tre gruppelederne og muslimene på Moss Voks

Av Rune Pedersen, listekandidat for Rødt Moss og Østfold og rådgiver på Moss Voks fram til april 2015

Leserinnlegg i Moss Avis og i Moss Dagblad 18. august 2015.

Tirsdag 11. august ble en begivenhetsrik dag. Tre borgerlige gruppeledere hadde et felles innlegg i Moss Avis om muslimene på Moss Voks. Sissel Rundblad (H), Sindre W. Mork (V) og Halvor Sand (Kr.F) støttet en elev som uka før hadde uttrykt at hun ble pressa og trakassert av muslimske medelever. Partiene til de tre politikerne har styrt Moss kommune de fire siste åra. Derfor veit de nok om Moss Voks til å forstå at påstandene i Moss Avis er veldig usannsynlige, at de er et eksempel på hvordan «ei fjær blir til fem høns» (gammelt norsk uttrykk som handler om å blåse opp småting til store begivenheter). Som rutinerte politikere veit de at det er mulig å henvende seg til virksomheten på Skarmyra og spørre hva som foregår. De burde også vite at den dagen oppslaget om trakassering sto i avisa, tirsdag 4. august, var introduksjonsprogrammet for flyktninger knapt i gang igjen etter ferie, og for norskundervisninga var det to uker til skolestart. Små muligheter til trakassering altså.

Samme kveld hørte jeg fredsforsker Johan Galtungs eminente foredrag i Konvensjonssalen på Værket. Han snakka blant annet om to viktige problem i forbindelse med de store konfliktene på kloden: For det første at Vesten har for lite kunnskap om Islam, og for det andre prinsippet med å inkludere alle parter når en skal løse konflikter ved hjelp av forhandlinger.

Rundblad, Mork og Sand har ikke sans for slikt. I stedet valgte de å gå til angrep på muslimer som trakasserer elever «fordi hun ikke ville innrette seg etter leveregler som flere av de muslimske elevene ved Moss Voks forfekter», og «hun ble kommandert til å bruke burka.» Jeg var ansatt på Sesam/Moss Voks i 20 år, og jeg kan ikke huske å ha sett en elev med burka. De tre endte opp med å oppfordre virksomheten til å skjerpe seg og gjennomgå sine rutiner.

Jeg kan bare se en grunn til at så garva politikere velger å gjøre et slikt utspill. De mener det er gunstig å markere seg mot innvandring, og særlig mot muslimer. De bruker den eldgamle metoden fra amerikansk sensasjonspresse, som også Moss Avis har brukt i denne saken, og som beskrives med regelen «Never check a good story». De tre borgerlige gruppeførerne beveger seg farlig nær den islamfiendtlige hatretorikken som møter oss i kommentarfeltene på internett. Enda nærmere dette nivået er forøvrig Harald Vilster med et innlegg i samme avis om samme sak på samme dato (11. august).

Jeg oppfordrer de tre gruppeførerne til å redde ansikt ved å beklage at de med sitt leserinnlegg, på sviktende grunnlag, har utsatt ansatte og muslimer på Moss Voks for en ubehagelig mistenkeliggjøring.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: