De borgerlige har gitt NULL – 0 – kroner til Parkteateret! Basta!

parkteatret moss

Oppussinga av Parkteatret er foreløpig et luftslott

– Verden vil bedras: Flertallet i Moss bystyre (Høyre, FrP, Venstre og Krf) vedtok å bruke null – 0 – kroner på å ruste opp Parkteateret i perioden fram til 2019. Ordføreren og Sindre Westerlund Mork har frekkhetens nådegaver, og de får god hjelp av Moss Avis.

Dette sier Eirik Tveiten til Rødts hjemmeside etter gårsdagens oppslag i MA. Han er oppgitt over denne tåkelegginga, men svarer i dag så tydelig det lar seg gjøre i samme avis. Vi gjengir hele innlegget nedenfor.

Finansiering av Parkteatret

Leserinnlegg i MOSS AVIS 22.07.2015 av Eirik Tveiten, bystyrerepr. for Rødt

I et oppslag i Moss Avis 21. juli («Har ikke råd») (I nettutgaven er overskriften endra til «Det spøker for regionalt kulturhus», vår merknad), kan det virke som at Rødt mener at Moss kommune ikke har råd til å finansiere en utvikling av Parkteatret. Men dette er slett ikke vår mening og har heller ikke vært vårt poeng. Vi har derimot pekt på at det ikke er AVSATT penger i Moss kommunes budsjetter til å ruste opp Parkteatret! Moss Avis slo den 10. juli fast at «I handlingsplanen for 2016-2019 ligger det nå midler til å finansiere utbyggingen av Parkteatret. Rådmannen har forslått en øking av eiendomsskatten som finansiering. » Men jeg har vist til at dette er feil gjengitt i Moss Avis, siden flertallet (Høyre, FrP, Venstre og KrF) på bystyrets møte 15. juni, stemte NED rådmannens forslag til finansiering. De samme partiene verken foreslo eller vedtok noen alternativ finansiering! (Kilde: protokoll fra bystyrets møte 15.06.2015, se kommunens hjemmesider). (side 21, vår merknad).

Kostnadene ved en opprusting av Parkteatret og en Scene 2 er fastsatt til i overkant av 100 millioner, og Østfold fylkeskommune har gitt tilsagn om å bidra med 10 millioner til utvikling av et regionalt kulturhus i Moss. Men dette tilsagnet er per dato den eneste finansieringen som er vedtatt, og den forutsetter at det foreligger en finansieringsplan av hele prosjektet fra Moss kommunes side.

Moss Avis har med sine unøyaktigheter bidratt til å gi debatten om Parkteatret en feil vinkling. Rødt var (sammen med SV) det eneste partiet som under behandling av handlingsplanen 20162019 som stemte FOR Rådmannens forslag til finansiering av både Parkteatret med en scene 2, og ny Hoppern ungdomsskole.

I motsetning til de borgerlige partiene mener Rødt at Moss absolutt har råd til og behov for en oppussing av Parkteatret og en scene 2, og at vi burde vedtatt rådmannens forslag til å finansiering. Men Rødt mener også at et bedre alternativ både kulturelt og med hensyn til finansieringen, er at kommunen undersøker med grunneieren om scene 2 kan lokaliseres til Verket.

Reklamer
Stikkord:

One Comment to “De borgerlige har gitt NULL – 0 – kroner til Parkteateret! Basta!”

  1. Flertallet balanserte handlingsplanen på samme måte som alle andre ved å legge til og trekke fra. Vi la til 10 Mill vi får i investeringsstøtte og tok ut 10 Mill i eiendomsskatt.
    Ingen har vedtatt noen budsjetter for årene framover men handlingsplanen er balansert slik kravene er. Så kan hvem som helst fantasere om hva noen og enhver vil gjøre i årene som kommer. Men adm jobber etter handlingsplanen med et regionalt kulturhus i Parkteatret/Samfunnssalen.
    Det undrer meg at Rødt i fjor stemte for å starte med prosjektet i allerede i år, mens dere nå ikke vil ha det. Hvorfor ødelegge både for det regionale kulturhuset og Verket ved å rote dette til nå? De to arenaene kan utfylle hverandre isf å ødelegge for hverandre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: