Oppfordring til skrivestafett: Fem RØDE, gode grunner!

rune pedersen b 2015RVs (Rødts forgjengerpartis) tidligere bystyrerepresentant Rune Pedersen er i år listekandidat for Rødt både i kommunevalget i Moss og fylkestingsvalget i Østfold. Han reagerer sterkt på at partiet hans blir utelukka fra NRKs valgsendinger. Men Moss Avis er romsligere og trykker i dag et leserinnlegg av Rune der han lister opp sine fem beste grunner for å stemme på Rødt – med formålet å få inn både Eirik Tveiten og Grete Rosengren i bystyret denne gangen.

Rune oppfordrer flere Rødt-velgere til å skrive sine fem viktigste grunner for å stemme på partiet.

Les hele innlegget:

Fem gode grunner til å stemme Rødt

Leserinnlegg av Rune Pedersen trykt i Moss Avis 16.07.2015

Kommunevalget nærmer seg. Snart gjenstår bare noen hektiske uker med valgkamp. NRK har bestemt å holde Rødt utafor partilederdebatten og den nasjonale valgomaten. Det er urettferdig.

Derfor håper jeg mange skriver sånne innlegg som dette om hvorfor de stemmer på partiet. Her er de fem beste grunnene mine:

FOR DET første: Rødt er konsekvent mot den herskende økonomiske politikken, som har fått et mer og mer religiøst preg. Storbankenes sjeføkonomer og finansanalytikere er et skreddersydd presteskap for Markedsliberalismen, som skaper større forskjeller mellom rike og fattige – og mindre humanistisk solidaritet mellom menneskene. Lokalt uttrykkes dette blant annet med konkurranseutsetting og privatisering av velferdstjenester.

FOR DET andre: Rødt er prinsipielt mot at Norge deltar i kriger rundt omkring på kloden for å vise at USA kan regne med oss. Rødt vil ha et Norge som USA ikke kan regne med når bombene skal slippes over fattige og uskyldige langt borte.

FOR DET tredje: Rødt vil at Norge skal anerkjenne Palestina, akkurat som vi gjorde med Israel for nesten 70 år siden. Da blir det mer balanse i Norges Midt-Østenpolitikk. Rødt vil gå inn for at Moss skaffer seg en vennskapskommune i Palestina, sånn som Sarpsborg. Som kjent har våre Østfoldnaboer Betlehem som vennskapsby.

FOR DET fjerde: Rødt har et offensivt program for miljøet, lokalt, nasjonalt og globalt.

FOR DET femte: De to siste periodene har Rødt gjennom Eirik Tveiten gitt viktige lokalpolitiske bidrag. Siden 1979-36 år-med unntak av en periode-har Rød Valgallianse og Rødt hatt en-1-representant iMoss bystyre. Det er på tide med en til. En stemme til Rødt er en stemme for å gi Eirik en støttespiller. Vi må velge inn Grete Rosengren.

Reklamer
Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: