Byutviklinga i Moss bør bli valgkampsak!

stian orm rødt moss

Stian Orm, Rødts representant i utvalg for Miljø, teknikk og samferdsel

I dagens utgave av Moss Avis er en av hovedsakene Rødts forslag om utsetting og folkeavstemming om sentrumsplanen. Rødts representanter i MTS-utvalget, Stian Orm, og i bystyret, Eirik Tveiten, utfolder seg i henholdsvis leserinnlegg på side 22 og intervju på side 2, for dem som har papirutgaven i postkassa og på app. I nettutgaven glimrer dette med sitt fravær.

Stian var i aksjon på møtet til MTS-utvalget 3. juni (protokollen kommer vel snart), og Eirik skal i ilden i bystyret den 15. Begge er opptatt av at denne omfattende planen, som involverer så mange parter og så store utfordringer (ikke mindre enn ny jernbanestasjon, nytt fergeleie og ny riksvei gjennom Moss), ikke må hastevedtas så kort tid før valget, og at de helst bør vedtas ved folkeavstemming.

Frps Arild Svenson er også skeptisk til hastverket, men de andre partiene avviser forslaget blankt.

APs generalløytnant Colin Archer, avviser det så blankt som det vel går an, når han uttaler til Moss Avis at «det er merkelig at et så sentralstyrt parti [som Rødt, vår merknad] kommer med slike utspill». Som mangeårig AP-medlem har han sjølsagt førstehånds innsikt i alt om sentralstyring, så vi bøyer oss umiddelbart i den støvete hatten.

Uansett gjengir vi her, med fornøyelse, Stian Orms leserinnlegg:

Ja til folkestyrt byutvikling!

Leserinnlegg i Moss Avis 11. juni 2015

I Miljø-, teknikk- og samferdselsutvalgets (MTS-utvalget) møte 3. juni var sentrumsplanen oppe til behandling/uttalelse. Sentrumsplanen er en av de mest betydningsfulle planene for Moss framover og omfatter alt fra riksvei 19 og havneområdet og fergeplassering, til stasjonsplasering og utvikling av sentrumskjernen og Verket området. Sentrumsplanen vil ha innvirkning på byen vår i flere tiår framover. Derfor mener Rødt at folket bør få uttale seg i denne viktige saken for byen vår. Rødt er prinsipielt for folkeavstemninger og utvidet demokrati i store saker for byen vår. Vi har foreslått folkeavstemning i mange byutviklingssaker de siste årene bla. når det kommer til plassering av ferja, ny stasjon og utbygging av havna. Folk har i alt for liten grad fått mulighet til å uttale seg i de store byutviklingssakene og vi politikere har tatt beslutningene over hodet på folk, ofte mot store folkeaksjoner.

Rødt sin oppfordring til Formannskapet og vårt forslag til bystyret er derfor at saken utsettes til etter kommunevalget. Slik at sentrumsplanen kan bli en valgkampsak og folk kan ta stilling til den og byutviklingen i valget. Det er bare 3 måneder igjen, og det blir feil at vi vedtar dette nå rett før valget. Rødt skulle gjerne sett at vi hadde hatt en egen folkeavstemning om sentrumsplanen, men vet at flertallet stort sett er mot slike folkeavstemninger og mener folk kan si sin mening gjennom valget. Vi utfordrer derfor flertallet på om dette stemmer, og om vi nå kan la folk avgjøre denne saken gjennom valget til høsten. Dersom du ønsker å vite mer om Rødt sitt syn på en folkestyrt byutvikling kan du lese mer om det i vårt program for en sosialistisk byutvikling på nettsidene våre.

Stian Orm, gruppeleder for Rødt i MTS-utvalget

Reklamer
Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: