Tveiten svelger jernbanedirektoratet – men legg det til Moss!

Røde bevegelser har alltid kjempa for godt jernbanetilbud. Her et "rødt" pansertog fra den finske borgerkrigen i 1918.

Røde bevegelser har alltid vært for et godt jernbanetilbud. Her et pansertog de røde opprørerne brukte under den finske borgerkrigen i 1918.

– Vi må sørge for at det nye jernbanedirektoratet kommer til Moss, sier Rødts Eirik Tveiten til Moss Dagblad i dag. – Jeg er imot oppdeling av NSB, og misliker sterkt at regjeringen legger opp til mer konkurranse i jernbanesektoren. Men noen ganger må vi innse at et slag er tapt. Han foreslår konkret at direktoratet flytter inn i Kirkegata 14, der for øvrig Jernbaneverket skal holde til mens dobbeltsporet fullføres gjennom Moss.

På spørsmål om hvor realistisk det er at Moss kan få dette direktoratet, viser han til at regjeringa etablerte det statlige valgdirektoratet i Tønsberg i fjor.

Tveiten får støtte av Frps Ulf Leirstein og av ordfører Tage Pettersen, mens sistnevnte tilføyer at jernbanedirektoratet foreløpig er «et stykke unna i tid, mens det nye veiselskapet er et mer konkret prosjekt. Så foreløpig er det nye veiselskapet viktigst».

Statssekretær John-Ragnar Aarseth sier til MD (bare papirutgaven) at han «håper at Stortinget vil behandle jernbanemeldingen før sommeren», men forteller samtidig at «etableringen av et nytt jernbanedirektorat kan bli høyst midlertidig. – Vi vurderer å opprette et felles direktorat for både jernbane og vei for å styrke synergiene mellom ulike samferdselsområder».

Reklamer
Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: