1. MAI 2015: RØDT stiller med fire VIKTIGE paroler!

palestina muren

1. mai i Moss kan du protestere mot Israels overgrep mot Palestina. Foto: Wall in Palestine/Flickr CC 2.0. Utsnitt av originalen.

Lars Tveiten, leder av Rødt Moss og omegn, har sendt dette leserbrevet til lokalavisene, med utdyping av de fire parolene som Rødt har malt og bærer i toget:

  • Kull er tull – sats fornybart!
  • Moss – prøveby for 6-timersdag!
  • Flytt ferjeleiet til Klevberget!
  • For et fritt Palestina!

I tillegg støtter Rødt varmt dagens hovedparole: Trygge jobber for framtida – styrk arbeidsmiljøloven!

Da det er visse muligheter for at innlegget ikke blir tatt inn… presenterer vi det her i sin helhet. Og gjentar partilederens oppfordring: – Delta i årets arrangement, og finne (minst) en parole å støtte og gå bak, enten fellesparola eller en av Rødts paroler nevnt over. Vi ses på frokost, i toget og på Rød 1.mai på Tivolikjelleren fredag kveld.

Les hele leserinnlegget:

Rød 1.mai!

Rødt Moss og omegn er i år som tidligere aktiv deltaker i fellesarrangementet til LO, Ap, Sv og Rødt under 1.mai-arrangementene i Moss. Vi støtter dermed årets hovedparole:

Trygge jobber for framtida – styrk arbeidsmiljøloven!

I tillegg har Rødt Moss og omegn vedtatt følgende fire paroler til årets første mai:

Kull er tull – sats fornybart!
Moss – prøveby for 6-timersdag!
Flytt ferjeleiet til Klevberget!
For et fritt Palestina!

Kull er tull, men kull er også politikk. Rødt ønsker en nasjonal satsing på grønne arbeidsplasser innen fornybar energi, kraftforedlende industri og en framtidsretta matproduksjon. Pensjonsfondet utland og norske kommuner må følge eksemplet til KLP og Eid kommune, og innføre grønn forvaltning av sine investeringer: Uttrekk av alle investeringer i kullindustrien nå!

Kampen for sekstimersdagen er en kamp for likelønn, for heltid og for miljøet – fordi økt produktivitet kan tas ut i kortere arbeidstid fremfor økt kjøpekraft og forbruk. Og selveste statistisk sentralbyrå har vist at dette er fullt mulig! Vi krever at Moss skal bli en prøveby for sekstimersdagen, for å vise at det er mulig, også i praksis.

Kravet om å flytte ferjeleiet er et ledd i Rødts helhetlige plan for en sosialistisk byutvikling, der det verken er plass til ferjeleier eller massive trafikkmaskiner for privatbilisme midt i bykjernen.

Kampen for et fritt Palestina er en støtte til det palestinske folkets frigjøringskamp, en støtte til opprettelsen av en demokratisk stat i Palestina med like rettigheter for alle, og en støtte til alle palestinske flyktningers rett til å vende tilbake i tråd med FN-resolusjon 194.

Vi oppfordrer alle til å delta i årets arrangement, og finne (minst) en parole å støtte og gå bak, enten fellesparola eller en av Rødts paroler nevnt over. Vi ses på frokost, i toget og på Rød 1.mai på Tivolikjelleren fredag kveld.

God og rød første mai!

Lars Tveiten, leder, Rødt Moss og omegn

Reklamer
Stikkord: ,

One Comment to “1. MAI 2015: RØDT stiller med fire VIKTIGE paroler!”

  1. Jeg syns du har skrivi et flott innlegg, Lars. Jeg kommer til å gå med flagg under Palestina og opfordrer andre til å bli med.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: