Oslofjordkryssinga: Vil 4. mai-interpellasjonen gi noen avklaring?

Fleksible vedtak om bruer bør kanskje forbeholdes denne typen, som kan påtreffes på Londons vestkant. Foto: Cristina Bejarano/Wikipedia. Se også video.

Ultrafleksible vedtak om bruer bør kanskje forbeholdes denne typen, som kan påtreffes på Londons vestkant. Foto: Cristina Bejarano/Wikipedia. Se også video.

De to framifrå grasrotaksjonene mot bru over Oslofjorden via henholdsvis Jeløya og over Mosseskogen har et leserinnlegg i Moss Dagblad i dag, 22. april. Det er bare i papirutgaven, men er gjengitt på Facebooksida til Aksjon Nei til fjordkrysning via Jeløy. Brumotstanderne venter nå med spenning på en enkel, liten interpellasjon (se side 18) på bystyremøtet 4. mai som bør skape mer prinsipielt rabalder enn på lenge. Rødts Eirik Tveiten vil nemlig kreve svar på hvordan Høyre- og AP-representanter med tre dagers mellomrom kunne prestere å stemme diametralt motsatt i Moss bystyre og i Østfold fylkesting om én og samme sak, nemlig Oslofjordkryssinga. I bystyret var de IMOT, i fylkestinget FOR.

Og ikke bare dét, for aksjonistene skriver at flere av disse politikerne «var attpåtil aktive forkjempere i debatten i fylkestinget og argumenterte for et ja til forslaget til fjordkrysning». Før de så viser til Tveitens innsats for å få en forklaring og eventuell avklaring.

Aksjonistene understreker videre alvoret i saken etter fylkestingsmøtet: «Fylkespartiene til Ap og Høyre med mossinger i sentrale posisjoner, sikret flertall for en løsning som kan bidra til at Statens vegvesen får grønt lys fra regjeringen til å utrede en motorvei via Jeløy og Mosseskogen».

Les hele Rødts interpellasjon, som Tveiten alt på møtet i mars ga bystyret et forvarsel om.

Reklamer
Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: