Høyspenten på Kambo: Ny avtale inngått, men på feil grunnlag?

hyspng lvsfrI Moss Dagblad i dag blir Rødts Eirik Tveiten intervjua med bakgrunn i at han har fått tilgang til kontrakten mellom kommunen og Hafslund om utbygging av den omstridte høyspenten. Han mener at «grunnlaget for vedtaket kan ha vært feil». Han minner om at «grunneieren på forhånd hadde gitt beskjed om at hun ville akseptere en minnelig avtale, såframt det lange alternativet ville bli valgt. Det ville spart tid og ressurser».

– Prosjektet kan ferdigstilles langt tidligere og kostnadene vil bli forutsigelige, sier Tveiten til Rødts hjemmeside.  – Dersom flertallet også etter disse opplysningene fortsatt vil ha det korte strekket, må det legges inn en lang og fordyrende prosess i rettsapparatet. 

Tveiten sier videre til MD at «politikerne fikk stemme over to alternativer for den nye høyspenttraseen. Og ved begge valgene var det lagt inn klausul om ekspropriasjon. … Når alternativene ga inntrykk av å være helt identiske med henblikk på ekspropriasjonskostnader, er det naturlig at det billigste alternativet ble valgt». I avtalens pkt. 7 forutsettes  politisk vedtak før avtalen er gyldig. Last ned hele avtalen (pdf-fil).

Rødt og Eirik Tveiten har tatt initiativ i denne saka siden starten.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: