Meroffentlighet omsider innført i Moss kommune

Det er faktisk ikke krig. Her og nå.

Det er faktisk ikke krig. Her og nå. Bilde fra US-amerikansk militærleir i 1943.

I dagens Moss Dagblad står ordfører Pettersen og Venstres Westerlund Mork smilende fram og lanserer «letting på sløret»: Femten år etter pålegget fra Kommunaldepartementet vil nå Moss kommune, i formannskapsmøtet 12. mars, endre møtereglementet slik at politikerne fra nå av skal kunne «snakke om saker som blir behandlet bak lukkede dører, så lenge vi ikke avslører taushetsbelagt innhold som sensitive personsopplysninger eller konkret informasjon om økonomiske forhandlinger». Men dette skjer først etter at Stavanger Aftenblad avslørte at Moss er en av kommunene som har unnlatt å praktisere denne regelen, og etter en purring fra departementet.

Rødts Eirik Tveiten opplevde for under et år siden at viktig informasjon ble lagt lokk på, som ifølge departementets regler ikke skulle ha blitt det. Og i en kommentar under oppslaget i MD i dag minner han også om at den nå så ivrige utvalgsleder Westerlund Mork ved den anledninga «angrep den som hadde brutt vedtak om taushetsplikten”.

Les hele innlegget til Eirik Tveiten her:«Da salg av Skarmyra allaktivitetshus, var en hemmeligstempla sak til bystyrets møte den 28.04.14 (altså under ett år siden), gikk jeg offentlig ut og sa at hemmelighold av denne saken var i strid med gjeldende regelverk om ”meroffentlighet”.

Jeg informerte pressa (Moss Avis) om innholdet i saken og gjorde det klart at min lojalitet til dette spørsmålet ikke var til ordførerens åpenbar feiltolkning av regelverket, men til innbyggernes rett til å få greie på innholdet i en viktig sak. Jeg oppfordret, gjennom avisa, ordføreren til å omgjøre vedtaket om hemmelighold.

Noen timer før bystyremøtet informerte ordføreren at han hadde omgjort sitt tidligere vedtak og åpnet denne saken.

Dette hindret ikke at Sindre Westerlund Mork fra bystyrets talerstol angrep ”den som hadde brutt vedtak om taushetsplikten” og mente at vedkommende burde gå i seg selv og skamme seg.

At ordføreren og Westerlund Mork nå står fram som talsmenn for ”mer åpenhet” er jo fint, men når det framstilles som om dette er noe disse to har stått for lenge, er det en tilsløring av hvordan kommunen har praktisert ”meråpenhet” i inneværende bystyreperiode».

Reklamer
Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: