Gårdeierne vil ha ferga til Klevberget og er imot byraseringa

Rundkjøring i tunnell under Moss, ifølge Statens Vegvesen

Rundkjøring i tunnell under Moss, ifølge Statens Vegvesen

Moss Dagblad skriver 28. februar om Moss gårdeierforenings høringsuttalelse til sentrumsplanen: «Foreningen ønsker et aktivt sentrum, som ikke ødelegges av en sterk trafikktetthet, og som er oppbyggende ved en storsatsing på kultur». I en kommentar til oppslaget skriver Rødts bystyrerepresentant Eirik Tveiten:

– FrP, KrF og Rødt (!), en uvanlig allianse, men som her er helt på linje på Moss Gårdeierforening: Fergeleiet må flyttes til Klevberget! Forslaget til løsning fra Statens vegvesen er kanskje bra for Riksvei 19 og fergetrafikken, men ødeleggende for byen. Det må bli slutt på at Moss står «med lua i handa» overfor ethvert forslag som kommer fra en underliggende statlig instans.

Om få dager er det et år siden Tveiten i en kronikk i Moss Avis advarte sterkt mot Statens Vegvesens planer om å bygge «en gedigen underjordisk rundkjøring under Kransen, som skal finansieres ved at alle som tar ferga samt de som kjører til/fra den nye Jernbanestasjonen og til/fra Jeløya skal betale bompenger». Løsninga vil bli svært dyr (3,5 milliarder) og byen må leve med gravinger og provisoriske trafikkløsninger med mer i 13 – tretten – år.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: