– Flytt ferjeleiet til Klevberget!

klevberget moss

Moss havn og Klevberget

Dette er konklusjonen i budskapet til Eirik Tveiten i leserinnlegget han hadde i Moss Avis 10. februar og Moss Dagblad den 12. Det ligger også på Dagsavisen/MDs debattnettsted Nye meninger. «En framtidsrettet løsning må frigjøre mer plass på Værla», fortsetter Rødts bystyremedlem i Moss.

Tveiten viser til det ekstraordinære bystyremøtet i januar 2013, der bystyret ble bedt om å uttale seg om Statens vegvesens løsning på dagens ferjetrafikk. Her stilte ifølge Tveiten «veivesenet nærmest et ultimatum om at det ikke måtte fortas endringer i innstillingen. I så fall kunne dette føre til betydelige forsinkelser! Slik ble bystyret nærmest «presset» til å vedta en løsning som vil føre trafikken fra/til Jeløya, fra/til den nye jernbanestasjonen på Værla og fra/til ferja, i en tunnel under byen».

Tveiten minner nå om at denne løsninga «vil påføre byen 13 år med gravearbeid …, med de omfattende problemer dette betyr for byens befolkning og næringslivet», i form av graving i lang tid, men også høye kostnader og påfølgende bompenger. Nå vil løsninga også «stå i et skrikende misforhold til den tenkte byutviklingen på Værla med Sjøsiden-planene». Han vil at rådmannens innstilling endres til: «Moss kommune støtter ikke den kortsiktige løsningen med et ferjesamband for kryssing av Oslofjorden som ligger i KVU-en. Kommunen ber om at det blir utredet et nytt alternativ hvor ferjeleiet og ferjetrafikken i sin helhet blir flyttet lengre mot sør og ut av byen. En løsning kan være å anlegge ferjekaia utenfor Klevberget med en Rv 19 i tunnel fra ferjeleiet rett vest mot E6.»

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: