TISA – den viktigste avtalen du aldri har hørt om

folkmotmai

Fra Attacs nettsted: «MAI-avtalen fra 1998 har mange likhestrekk med TISA. Også da gikk rike land utenom WTO-systemet og prøvde å tvinge gjennom en handelsavtale som vil øke investorenes rettigheter på bekostning av alle andre».

Tre av toppkandiatene til Rødt i Moss gikk nylig sammen om et leserinnlegg som ble trykt i Moss Dagblad 10. februar, og som nå ligger på Dagsavisen/MDs debattnettsted Nye meninger. Grete Rosengren, Tina M. Wikstrøm og Remi Sølvberg skriver her om TISA, «den viktigste avtalen du aldri har hørt om».

Dette er en lenge hemmeligholdt avtale som 50 vestlige land, inklusive EU, arbeider fram og som skal åpne for internasjonal frihandel med tjenester. Og dette er ikke noe de blåblå nå har begynt å konspirere om. Grete & co skriver: «I 2012 bestemte den rødgrønne regjeringen at Norge skal delta i forhandlinger om en ny handelsavtale som skal regulere handel med tjenester (Trade in Services Agreement – TISA). Forhandlingene videreføres nå av de mørkeblå». 

TISA vil få alvorlige følger også på kommunenivå. De tre Rødt-representantene skriver: «I avtaleteksten det forhandles om, slår den såkalte «skralle-klausulen» fast at det ikke er lov til å gjøre offentlig det som har blitt privatisert. Så om Hjemmebaserte Tjenester i Moss kommune blir privatisert eller lagt ut på anbud, så vil det være slik også for all framtid».     Lær mer om TISA

Reklamer
Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: