Havneutfyllinga: Klagene avslått, men videresendes til Miljødirektoratet

Alunskifer inngår sannsynligvis i de "usorterte massene" som skal dumpes i Verla. Dette er et mildest talt giftig materiale.

Alunskifer inngår sannsynligvis i de «usorterte massene» som skal dumpes i Verla. Dette er et mildest talt giftig materiale.

I brev av 16. januar videresender Fylkesmannen de ulike klagene fra miljøorganisasjoner og partier, blant dem Rødt, til Miljødirektoratet for endelig avgjørelse. Fylkesmannen avslår klagene, hovedsaklig på grunn av påståtte økonomiske ulemper for både havna og avhenderne av massene i Oslo, men innrømmer samtidig at «Normalt vil irreversible naturinngrep av denne størrelsen gi grunn til å gi klagene oppsettende virkning på grunnlag av føre-var-prinsippet». Fylkesmannen anbefaler at det «utformes et nytt vilkår om at det skal utarbeides et testprogram for løpende dokumentasjon av massenes renhet og egnethet».

Eirik Tveiten, Rødts bystyrerepresentant i Moss, er sjølsagt misfornøyd med dette, og tviler på om direktoratet vil komme til noen annen konklusjon:

– Dette viser at vi trenger en vesentlig sterkere miljøvernlovgivning. Fylkesmannen godtar dumping av usortert steinmasse nå, fordi det kan bli dyrere å gjøre det siden. 400 mål med levende natur gjøres om til en steinørken og bereder grunnen for at det kan bygges ut en gedigen konteinerhavn i Moss, uten at de miljømessige konsekvensene for nærområdet er vurdert.

– Skal dette prosjektet stoppes må det enten gjøres av et nytt flertall i bystyret etter valget i september, eller ved sivil ulydighet.

Reklamer
Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: