Rødt om «Sjøsiden»: – Kommunen overlater byutviklinga til Rom Eiendom

rom sosialt

Rom Eiendom er store og sterke og de kan det å presentere seg gjennom innsatser for «Miljø», «Knutepunktsutvikling» og «Sosialt engasjement», som her.

Moss Dagblad i dag var tilstede på bystyremøtet mandag og oppsummerer at den nye flertallskonstellasjonen med H og AP i spissen vedtok «en ny bydel i området som har blitt døpt Sjøsiden (i trianglet Rådhusbrua, Moss havn og Fjordveien)».

Men MD intervjuer også Eirik Tveiten, Rødts bystyrerepresentant. Han «er skuffet over vedtaket om opprettelsen av Sjøsiden Moss AS. Han frykter Rom Eiendom vil overkjøre Moss kommune i arbeidet framover, og at «lille Moss» ikke vil ha muskler nok til å styre byutviklingen i området.

– Dette er en avtale som setter Rom Eiendom i førersetet. Kommunen vil være en smågutt i forhold. Rom har sin egen interesse, og det inkluderer ikke en langsiktig plan over hvordan byen skal se ut.

– Vi skulle helst sett at havneområdet ble lagt til rette for lokal havnebasert næringsutvikling, legger han til».

PS: Rom Eiendom er STORE. Ifølge denne Wikipedia-artikkelen (som er så ukritisk at den antakelig i sin helhet er skrevet av dem sjøl) ble de oppretta i 2001 og er engasjert i «eiendoms- og stasjonsutvikling samt å eie, forvalte, drifte og vedlikeholde eiendom. Rom Eiendom har som mål «å skape bedre byrom der mennesker møtes».
Rom har 95 ansatte og forvalter verdier for rundt 12 milliarder kroner. De årlige driftsinntektene er på omtrent 1300 millioner kroner.
I Rom Eiendoms portefølje er det 2 200 eiendommer med omtrent 1 000 bygg, hvorav 350 er jernbanestasjoner. Til sammen utgjør dette en bygningsmasse på over 730 000 m² og 3 300 leiekontrakter. Utviklingsporteføljen har et potensial på cirka to millioner kvm, hvorav ca 500 000 m² utvikles i samarbeid med andre utviklingsselskaper».

Se spesielt «samarbeidsprosjektene» de er involvert i. Her må «Sjøsiden» komme med.

Reklamer
Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: