10%-en til Rødt får endelig støtte!

Norske boligpriser er høyest i verden. Til stor skade for mange

Norske boligpriser er høyest i verden. Til stor skade for mange

Rødt har gjentatte ganger i utbyggingssaker de siste åra foreslått kommunal tildelingsrett på 10 % av den aktuelle boligmassen, som et sosialpolitisk tiltak for å bøte på den dessverre veldokumenterte fattigdommen blant kommunens innbyggere. Tidligere er dette, med skiftende begrunnelser, blitt avvist eller nedstemt, men stemningen hadde snudd i bystyret 24. november, da Eirik Tveiten foreslo 10% som et generelt krav i de kommunale reguleringsplanene.

Nå ble Rødts forslag støtta av blant annet APs gruppeleder, som viste til Husbankens orientering om denne muligheten på et nylig møte med politikerne. Det eneste motinnlegget kom fra en Høyrerepresentant. Forslaget ble ikke votert over, men ble «vedtatt oversendt rådmannen for videre behandling«. – Sannsynligheten er nå langt større for at forslaget faktisk blir utreda, og ikke bare lagt i en skuff, som tidligere, sier Tveiten til Rødts hjemmside.

Forslaget fra Rødt lyder: «Det innarbeides et generelt krav til kommunal tildelingsrett på 10 % av boligmassen i de kommunale reguleringsplaner for senere innarbeiding i de konkrete utbyggingsavtaler med private boligutviklere. Bystyret kan etter vedtak gjøre unntak fra dette kravet.»

– Hvis dette går gjennom, blir de politiske konsekvensene store, sier Tveiten. – Det blir et kvantesprang når det gjelder den sosiale profilen på kommunens boligpolitikk.

Svært mange mossinger bruker en uforholdsmessig stor andel av sine inntekter til å betjene de stadig økende boligkostnaden, og mange bor dårlig. Det er veldig vanskelig for førstegangsetablere å komme inn i boligmarkedet, uten å bli gjeldsslave for alltid. Rødt sitt forslag ville være et viktig skritt for å bidra til å dempe dette.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: