Rødt foreslår å utvide Konvensjonsgården!

konvensjonsgården lite wikipedia

Den konvensjonelle Konvensjonsgården. Det forekommer at Wikipedia ikke er etterrettelig, men dette bildet, som vi har lånt derfra, har riktig antall vinduer. Klikk på bildet for å se originalen

Til førstkommende møte i utvalg for Miljø, teknikk og samferdsel varsler Rødts representant, Grete Rosengren, at hun vil foreslå å forlenge Konvensjons-gårdens søndre fløy med 3,46 meter. Hensikten er å harmonisere bygget med fotografiet som byens turistsenter, Visit Moss, bruker i sin informasjon om denne bygningen, som er av stor nasjonal, for ikke å si internasjonal, historisk interesse.

konvensjonsgården 6

Den «forvokste» Konvensjonsgården. Klikk på bildet for å se det på Visit Moss, i alle fall slik det fortsatt var 30. november kl 08.45.

– Det forbløffende fotografiet viser en sørfløy med hele seks vinduer i to etasjer, mens det i virkeligheten er fem, forteller Rosengren. – Visit Moss, der kommunen for øvrig er en viktig aksjonær, sammen med diverse næringsinteresser, bruker ikke dette fotografiet bare på hjemmesida si, sier hun, men også på den nye, store og forseggjorte informasjonsplakaten de har montert tvers over veien for den berømte gården.

Det «forvokste» fotoet har også lenge vært i bruk på fylkeskommunens side Kulturnett Østfold. Og på sjølveste Grunnlovsjubileets side fins begge variantene på samme oppslag.

– Ironisk nok var det en svensk turist som gjorde oss oppmerksom på dette, kan hun fortelle til Rødts hjemmeside. – Han ville gjerne se bygningen der våpenvilen mellom våre to land ble inngått for to hundre år siden, men så stusset han da han studerte skiltet i svingen nedenfor brua.

I redaksjonen har vi fått svensken i tale, men han ønsker å være anonym. Han vil ikke risikere å rippe opp i eventuelle gamle misstemninger: – Det holder lenge med den diskusjonen om Jonny Nilssons gull i skøyte-VM i 1963 som jeg uforvarende ble dratt med i på en av byens utesteder lørdag, sier han.

– Vi må gjøre noe med dette raskest mulig, sier Grete Rosengren. – Om vi ikke får flertall for utvidelsen av gården, så foreslår vi subsidiært å bytte ut bildet på plakaten og på nettsidene.

Hun ønsker i utgangspunktet ikke å spekulere i hva bakgrunnen kan være for det oppståtte misforholdet, men vi får henne litt på gli: – Ut fra eldre bilder er det ingenting som tyder på at den tidligere administrasjonsbygningen for Moss Jernverk (som stod ferdig i 1776, vår anm.) har vært skadet og at man har forkortet den. Forklaringen ligger nok mer sannsynlig i fotografiet. En mulighet er selvfølgelig at det nasjonale 1814-jubileets sterke fokus på Eidsvoll, framfor Moss, har gått så sterkt inn på byens reiselivs- og kommunetopper at de har bestilt en diskret utvidelse av «storstua» vår, sier hun.

Hun avviser det blankt når vi antyder at man bør sjekke ryktene om at fotografen skal være fra Horten. – Horten er en museumsby når det gjelder fotografi, sier hun. – Det er svært lite sannsynlig at noen der borte har anskaffet, enn si lært seg, Photoshop!

Reklamer
Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: