Brennaktuelt om Palestina på godt besøkt møte i Moss

Peter M. Johansen innleda om situasjonen i Øst-Jerusalem

Peter M. Johansen innleda om situasjonen i Øst-Jerusalem

På House of Foundation i kveld møtte rundt 25 mennesker, både unge og ikke fullt så unge, fram til det første åpne møtet i Moss på mange år om sitasjonen for palestinerne. Den nystarta Palestinakomiteen i Moss var arrangør. Innleder var Peter M. Johansen, mangeårig utenriksjournalist i Klassekampen, og nylig hjemvendt fra Vestbredden.

Han tok utgangspunkt i den dramatiske situasjonen på Tempelhøyden i Jerusalem. Dette er ting vi leser og hører om her hjemme, blant annet også om de desperate, spredte aksjonene utført av ungdommer fra de innestengte bydelene i Øst-Jerusalem. Nå har Israel økt strafferamma for å kaste stein (!) til 20 års fengsel, og når ungdom går i fengsel og ikke kan følge opp skolegangen, blir familiene deres med dette påskuddet kasta ut av husa sine.

Alt dette er ledd i en «masterplan» om å dele Vestbredden i tre sektorer og å forhindre palestinernes kontakt med Jordan. Enda en svært lite omtalt plan, men med røtter tilbake til 6-dagerskrigen i 1967, går ut på «landbytte»; Israel vil bytte til seg Sinai fra Egypt, og forvise palestinerne dit.

Ca. 25 deltok på møtet i Møllebyen

Ca. 25 deltok på møtet i Møllebyen

Kathrine Jensen, leder i Palestinakomiteen i Norge, orienterte om solidaritetsarbeidet i Norge, med vekt på SodaStream-kampanjen «La boblene briste». Hun oppfordra også sterkt til å bli med på organisasjonens studieturer til Palestina.

Reklamer
Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: