Rødt om mossebudsjettet: – Det blir skjæring til beinet

Bein, gjennomskjært

Bein, gjennomskjært

I Moss Dagblad i dag handler det om mossebudsjettet, der rådmannen i dag vil legge fram forslaget sitt. De intervjuer og avbilder leder i Moss Arbeiderparti (Ap), Shakeel Rehman, men Eirik Tveiten fra Rødt er minst like sentral i teksten. Begge mener kommunen, som i Fredrikstad, burde øke eiendomsskatten for å unngå en del av de store kutta.

Tveiten sier blant annet:

«Det kommer til å skjæres inn til beinet. Alle tjenester ut over de helt lovpålagte, alt som handler om folks behov for omsorg, kommer til å kuttes».

«En sannsynlig konsekvens av for lavt inntektsgrunnlag er at rådmannen legger opp til en underbudsjettering for å sikre at budsjettet tilsynelatende går i balanse, mener Tveiten. En slik underbudsjettering vil føre til stadige rapporter om sprekk i budsjettet neste år, lik det som har skjedd i år. – Jeg syns nesten litt synd på rådmannen, som har såpass lite handlingsrom. Hun kommer til å legge fram budsjettet på en troverdig måte, men alle, inkludert henne selv, skjønner at det ikke vil gå – særlig siden hun også må ha med seg et sannsynlig underskudd fra årets regnskap over i neste års budsjett».

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: