Rødt om Moss havn: – Byutviklinga er overlatt til Jernbaneverket og ROM Eiendom

byavisa 12nov14Byavisas hovedoppslag denne uka handler om forventningene Moss Industri- og næringsforening (MIN) har til havna. MIN har hatt møter med alle partiene, og disse ble av Byavisa invitert til å uttale seg mest mulig kort og presist om synet på planene for Moss havn. Fire svar er gjengitt, og Rødt ved Eirik Tveiten er den klart tydeligste av dem. I avisa ble det litt forkorta, men her er hele Rødts analyse:

En gigantisk containerhavn er målet.

Utbyggingen av havna på Værla henger sammen med at et flertall i Moss Bystyre har overlatt byutviklingen med ny jernbanestasjon til de underliggende statlige virksomhetene: Jernbaneverket og ROM eiendom. Rom Eiendoms opsjon på utviklingen av en ny bydel rundt ny jernbanestasjon på Værla gjør at både de og Moss Havn trenger mer plass for sine gigantomane planer. Derfor skal Moss Havn på falskt miljøgrunnlag dumpe 800 000 kvadratmeter steinmasse på 400 mål havområde.

Dersom jernbanestasjonen hadde vært lagt et annet sted, kunne Moss Havn klart seg utmerket med dagens havneområde! Til det som bør være havnas oppgave: å serve byens næringsvirksomhet med en effektiv, miljøriktig havn og legge grunnlaget for ny havnerelatert næringsvirksomhet ”i væ’la og på Moss”.

Reklamer
Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: