Rødt Østfold: – Nei til skolebruksplanen!

moxnes johansen

Fylkesleder i Rødt Østfold, Erik Johansen, sammen med Rødt-leder Bjørnar Moxnes

Rødt Østfold er en viktig arrangør av konferanser og studier for Rødts medlemmer og andre i hele fylket, men ønsker også å påvirke fylkespolitikken, sjøl om partiet ikke er representert på fylkestinget i denne perioden. Erik Johansen fra Moss, som er leder av fylkeslaget, har nå sendt en uttalelse til avisene om «effektiviseringa» som er planlagt i den videregående skolen. Rødt stiller seg her klart på Utdanningsforbundets side i debatten.

Les hele innlegget, som sto i Moss Dagblad i dag, 6.11. 2104:

Avvis Skolebruksplanen for videregående skoler i Østfold!

Planen for den videregående skole i Østfold som skal vedtas i Fylkestinget i desember har stor fokus på kostnads- og arealeffektivitet. Dette vil med nødvendighet innebære store endringer i skolestrukturen. Indre Østfoldkommuner som Eidsberg, Rømskog, Trøgstad, Marker, Rakkestad, Skiptvedt og Aremark risikerer en dramatisk forverring av sitt skoletilbud hvis denne logikken, kostnads- og arealeffektivitet, får leve videre. Enkelte videregående linjer som byggfag, musikk, dans og drama i Halden står i fare for å bli nedlagt. Det innebærer en storstilt sentralisering og nedlegging av tradisjonelIe linjer! Det vil øke presset mot en allerede underdimensjonert kollektivtrafikk fra kommunene i nord til byene Fredrikstad og Sarpsborg. Det er pendling mange timer for den enkelte som går ut over studier og øker frafallet.

Rødt østfold støtter Utdanningsforbundet, som burde vite hvor skoen klemmer, og som om uttaler: «Det må settes en maksimumsgrense for antall elever per klasse. Ingen yrkesfagklasser bør ha mer enn 15 elever. Skal man lykkes med yrkesretting av opplæringen, tid til praktisk opplæring og tid til den enkelte, må dette realiseres umiddelbart. Så lenge «stykkpris-finansiering» av elevene fortsetter, premieres fylkeskommunene når man overfyller klassene. Dermed får ikke læreren tid til den enkelte elev – og de mest ressurskrevende elevene slutter. «Det er det motsatte av hva som ligger i premissene til Skolebruksplanen; større skoler og klasser. De partiene som utgjør flertallet i Fylkestinget må avvise denne planens premisser og de samme partier har et stort ansvar for hvordan den videregående skolen skal se ut i framtida.

For Rødt Østfold
Erik Johansen

Reklamer
Stikkord:

One Comment to “Rødt Østfold: – Nei til skolebruksplanen!”

  1. Fint Erik. En ting til. De fleste ungdommene prioriterer det med å unngå pendling, særlig det første året. Å legge ned studieprogram i Indre og Halden øker mulighetene for at ungdom derfra søker program de ikke vil like, og dermed øker sjansene for å skli ut av skolesystemet for tidlig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: