Snart gjennombrudd for Rødt om 10% av nye boliger til vanskeligstilte

sjøhgnNår nye boligfelt blir lagt ut, har Rødt i MTS-utvalget og i bystyret igjen og igjen foreslått at kommunen pålegger utbyggerne at 10 prosent av boligmassen skal tildeles vanskeligstilte i boligmarkedet. Bakgrunnen er det økende antall fattige i Moss, somtidig som boligprisene skyter i været, og et av måla er å unngå ghettofisering.

Rødt har stort sett bare fått støtte fra SV, men på bystyremøtet mandag kan Moss Dagblad fortelle at Eirik Tveiten «fikk med seg både Arbeiderpartiet og SV da han fremmet forslag om at Moss kommune må gå i aktiv dialog med utbygger av boligområdet Sjøhagen B7, for å forsøke å sikre kommunal tildelingsrett for opp til 10 prosent av boligmassen, for tildeling til vanskeligstilte i boligmarkedet».

Dette ga ikke flertall, men viser at «10-%-kravet» er i ferd med å få gjennomslag, som et virkemiddel for å utvikle flere og rimeligere boliger. Nå gjelder det å få kravet inn i saksbehandlingen på et et tidligere tidspunkt, og ikke slik som denne gangen da forsdlaget ble avvist av rådmannen med at kravet skulle vært stilt på et mye tidligere tidspunkt.

Reklamer

One Trackback to “Snart gjennombrudd for Rødt om 10% av nye boliger til vanskeligstilte”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: