Dyr uvitenhet av Venstre

grete rosengrenGrete Rosengren, gruppeleder for Rødt i Utvalg for Teknikk, Miljø og Samferdsel, hadde lørdag 20. september et leserinnlegg som svar på Venstres Sindre Westerlund Mork sin «Aktuell kommentar» 16.9. Venstres gruppeleder, mener hun, gir inntrykk av at vi «ikke vet noen verdens ting, om noen ting som har med Moss Havn å gjøre». Men tre nye, dyre utredninger trengs ikke i denne saken. I seks punkter ramser hun opp hva vi faktisk allerede veit, og som er nok til å avvise fylling av stein på havbunnen i det omfanget som kommunen her planlegger.

Les hele innlegget:

Dyr uvitenhet av Venstre

Leserinnlegg i Moss Avis 20.0.2014

Med forundring leste jeg Venstres Sindre Westerlund Mork sitt leserinnlegg på tirsdag. Jeg måtte faktisk dobbeltsjekke om det var kelneren “Manuel” fra “Hotell i Særklasse” som uttalte seg. Hans velkjente replikk “I know nothing!” runget ut av teksten. Venstre ønsker utredninger. Hele tre i tallet, med begrunnelsen at vi ikke vet noen verdens ting, om noen ting som har med Moss Havn å gjøre.

La meg derfor, for prisen av et par hundre kroner, som jeg mottar i telefongodtgjørelse per måned, dele hva jeg har funnet ut.

1. Venstre stemte FOR å la Moss Havn fylle 800 000 m3 steinmasse uti havnebassenget vårt, helst allerede denne måneden. Helt uten de tre nevnte utredninger. Rødt stemte imot. (Kilde: Utvalg for Miljø, Teknikk og Samferdsel).

2. Moss Havn og Sandefjord Havn er de to havnene i Norge som for det meste tar imot ferdigvarer fra Østen. Rene forbruksvarer som ikke skal bearbeides. Følgelig gir varene ikke nevneverdige arbeidsplasser eller industri. (Kilde: Statistisk Sentralbyrå).

3. Dette godset er langreist og ender sannsynligvis innen kort tid som søppel. Miljøet takker nei. Det gjør partiet Rødt også (Kilde: Framtiden i Våre Hender).

4. Den utrydningstruede ålen har to såkalte “ålegrass-enger” i området som Venstre gjerne dekker til med steinblokker, i en høyde av to meter. Som dykker vil jeg også minne om at det ikke er en ørken man vil dekke over. Det er faktisk fullt av liv der (Kilde: Moss Dykkerklubb).

5. En slik utredning koster minst 500 000 kroner. Tre utredninger koster følgelig tre ganger så mye. Moss Kommune går mange millioner i underskudd. Det merkes for mange av Moss sine innbyggere. Rødt mener at vi bør være forsiktige med fellesskapets midler. (Kilde: Prisen på de borgerliges utredning om innføring av “byparlamentarisme” etter modell fra Oslo).

6.Beliggenheten til en kontainerhavn trenger en vei (såkalt “havnevei”), gjerne en jernbane og selvfølgelig et tilstøtende havnebasseng. Den trenger overhodet ikke, gode solforhold og sentral beliggenhet til sentrum. Det kan mennesker nyttiggjøre seg bedre.

Venstre har stor tiltro til at alles stemmer blir hørt i en “faglig utredning”. Min erfaring med politikk i tre, korte år, er at de med aller mest juridiske og økonomiske ressurser ofte får et par ekstra stemmer i koret. Derfor henfaller ikke Rødt til en klippefast tro på utredning av alle sider ved en sak. Noe er alltid belyst i utgangspunktet, og noen ganger må stole på det vi allerede vet. Hvorvidt det er mulig å legge en jernbanestasjon ved Basartaket, er et eksempel på noe politikere ikke har forutsetninger for å vite.

Ethvert valg politikerne og velgerne må gjøre, handler til syvende og sist om hvilke verdier man foretrekker, framfor andre. Noen roper at miljøet er viktig, andre handler som om miljøet er viktig. Noen trekker på skuldrene og sier at de ikke vet noe avgjørende. Andre vet allerede nok til å ha en velbegrunnet formening. Derfor konkluderer vi med at en utvidelse av Moss Havn ikke tilfører byen noe, men tvert imot tar av fellesskapets goder, både over og under havoverflaten.

Mvh Grete Rosengren,
gruppeleder for Rødt i Utvalg for Teknikk, Miljø og Samferdsel

Reklamer
Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: