Tveiten med brannalarm

brannlrmNå er det et år siden bystyreflertallet begynte å krongle det til for seg i «brannsaken». Rødts Eirik Tveiten har vært den klart tydeligste kritikeren mot at Moss skulle trekke seg ut av det interkommunale samarbeidet på den måten de gjorde. Og, sjøl om det er liten trøst, ble det nylig klart at Rødt har innkassert et «hva-var-det-vi-sa-poeng» i denne saka.

Nå føler Tveiten at det virkelig brenner under kommunens føtter og fremmer til førstkommende bystyremøte en interpellasjon med et saklig spørsmål til ordføreren om hvordan det går med utredninga av et eget brannvesen. Pluss et mer ironisk formulert spørsmål som går på om kommuneledelsen har lært noe som helst av dette.

Les Rødts interpellasjon til bystyrets møte 22. 09.14:

Interpellasjon om Moss kommunes brannsamarbeid.

Moss Bystyre vedtok 28.04.14 (mot stemmene til Rødt, SV og 3 fra FrP) å si opp det interkommunale brannsamarbeidet i Mosseregionen. Vedtaket ble gjort uten at det forelå noe alternativ og pkt 4 i vedtaket lød derfor: «Rådmannen gis i oppdrag å utrede etableringen av eget brannvesen i oppsigelsesperioden.» Oppsigelsen ble meddelt og akseptert av Movars styre på møtet 22. mai 2014.

I følge Movars selskapsavtale kan en kommune tre ut av samarbeidet etter 2 års oppsigelsestid, hvilket betyr at dersom ingen ting skjer vil Moss kommune den 22. mai 2016 stå uten en tilfredsstillende brannberedskap.

Å sikre byens innbyggere mot brann og ha god beredskap er en av kommunes grunnleggende oppgaver, og etablering av eget brannvesen er en tidkrevende oppgave. Det skal etableres en stasjon, kjøpe inn utstyr og ansettes kvalifiserte medarbeidere. Det er derfor nødvendig at bystyret løpende holdes orientert om hvordan arbeidet med etablering av «eget brannvesenet» skrider fram.

Et alternativ vil selvsagt være å søke om/gjenoppta medlemskapet i Mosseregionens interkommunale brannvesen, men nå på de vilkårene/betingelser de andre kommunene (Vestby, Rygge, Råde og Våler) fastsetter.

Spørsmål 1:

Hvordan ligger rådmannen an i forhold til å utrede et eget brannvesen. Hvor skal det lokaliseres og hva er etablerings- og driftskostnadene ved at Moss kommune oppretter og drifter et eget brannvesen?

Spørsmål 2:

Innser ordføreren/bystyrets flertall at den valgte framgangsmåten med oppsigelse for å komme i en bedre forhandlingsposisjon, var forhastet og kun har bidratt til å gjøre befolkningen i Moss usikre, og satt kommunen i en posisjon hvor den må akseptere betingelsen de andre kommunene setter for i det hele tatt å ha en lovpålagt brannberedskap?

Eirik Tveiten – Rødt

Reklamer
Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: