Enda ei ny RØD bok der mossinger har bidratt!

fgorstå forandre liteHer om dagen skreiv vi om Bjørn A. Grønnas bok om livet på Cellullosen. Nå er også studiesirkelen til partiet Rødt ferdig, en trykksak som studieutvalget til Rødt Moss og omegn har vært fødselshjelper til og der vi har bidratt til både innholdet og ferdigstillinga.

I Moss og etter hvert flere steder i Østfold gjennomførte vi i fjor en egenprodusert studisirkel: «Å forandre verden» – studier i marxisme og kapitalisme«. Ryktet gikk rundt i landet, og Rødt sentralt tok kontakt med tanke på å gjøre dette til en sirkel særlig for nye medlemmer av partiet og for folk som står nær eller vurderer å nærme seg partiet. Eller «bare» vil diskutere politikk.

Dette har i løpet av sommeren resultert i «Forstå og forandre», ei bok på 90 sider med aktuelle tekster og studiespørsmål på fire felt som er viktige for å begripe mer av den urolige verdenen vi lever i:

  • Filosofi: dialektisk materialisme
  • Klasser og krefter for forandring
  • Utbytting og kvinnelønn
  • Hvorfor sosialisme

Noen av tekstene vi hadde i den lokale «mossesirkelen» er bytta ut med nyere tekster. Den er nå satt sammen av artikler av Jorun Gulbrandsen, Michael A. Lebowitz, Siri Jensen, Kjersti Ericsson. I tillegg til utdrag fra Rødts program.

Det arbeides med planer om å tilby en sirkel på fire møter i løpet av høsten. Følg med her eller også på Rødt Moss og omegns Facebookside.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: