Sommerens agurk: Parlamentarisme i Moss – igjen?!!

agurkfjesDet er normalt avisene som må ty til «agurker» i sommervarmen, men i Moss prøver også partiet Venstre seg på dette ved å gjenta det nærmest dødfødte forslaget fra to år siden om parlamentarisk styreform i Moss. Sindre Westerlund Mork (V) later som om situasjonen i dag er vesensforskjellig fra i 2012, da posisjonens største parti, Høyre, trakk seg fra samarbeidet på dette punktet.

I oppslaget om dette i Moss Avis 16.7. sier Rødts Eirik Tveiten følgende: «Denne gangen er det formelle på plass når det gjelder å fremme forslag om parlamentarisme, men det også det eneste positive ved forslaget. Det er økonomisk uholdbart å innføre en slik modell i Moss, og det gir grobunn for et demokratisk underskudd».

Rødts Eirik Tveiten var den kanskje viktigste premissleverandøren for motstanden den gangen. Og kampen ble langt på vunnet gjennom åpen debatt, folkemøter og massemobilisering.

Her på Rødt Moss og omegns hjemmeside bidrar vi til sommeridyllen ved å minnes våre egne oppslag om dette forslagets vei mot nederlag i 2012.

Moss Avis viser i en bisak (ikke på nett) til en rapport om byparlamentarisme fra Universitetet i Nordland, der konklusjonen er at denne modellen eventuelt bare passer i store byer. Rapporten er gjort på oppdrag for Kommunal- og moderniseringsdepartementet og kan leses på departementets hjemmeside.

Reklamer

One Comment to “Sommerens agurk: Parlamentarisme i Moss – igjen?!!”

  1. Jeg vil advare mot å tro at dette bare er en «sommeragurk» fra partiet Venstre og FrP.
    Da disse partiene sammen med Høyre og KrF forsøkte å innføre «byparlamentarisme» i Moss i 2011, leverte Rødt sammen med Sv og AP en lovlighetskontroll til fylkesmannen fordi de IKKE hadde fulgt lovens bokstav om at dette skulle være behandlet i bystyret i perioden FØR kommunevalget, og godt kjent blant velgerne. At spørsmålet ikke var kjent på forhånd (og altså kanskje var ulovlig) var en grunnene til at partiet Høyre snudde.
    Ved Venstre/FrP-utspillet nå og ikke minst den dekninga det har fått i byens aviser, er det nå ganske sikkert at de «tre vise menn» (som førøvrig nå er bytta ut med «to vise menn» og «en vis dame»), vil innføre det parlamentariske styringssystem i Moss. De vil de være partimessig forpliktet til det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: