1. mai er en høyst oppegående kampdag, samme hva FrP sier

kirkeparken 1 mai 20141. mai i Moss 2014 var en mangfoldig og god opplevelse i Moss. Den tradisjonsrike frokostfesten i SVs og Rødts regi bytta med hell lokaler til Café Trappané i Møllebyen. Hit kom det rundt hundre mennesker for å høre musikk – den unge jazzstjerna Hanna Paulsberg på sax – og litteratur – den tidligere mossingen og innstilt til Nordisk Råds litteraturpris, Ole Robert Sunde, leste opp. Og ungdomsappeller av henholdsvis Sofie Brunvoll fra SU og Thea Ossum fra RU. Boklotteriet satte rekord, og maten fikk storskryt! Les mer om frokosten på Facebooksida til arrangementet.

Demonstrasjonstoget fra Storebro til Kirkeparken samla i underkant av 300 deltakere. Nestleder i LO, rådemannen Tor-Arne Solbakken, holdt hovedtalen. Her fikk vi også to svært gode og poengterte ungdomsappeller, ved henholdsvis SU, igjen ved Sofie Brunvoll, og RU, nå ved Omar Akhtar. Les appellene til RU-erne Thea og Omar i sin helhet.

Det har gått ei uke siden 1. mai, og i dag slipper Moss Avis til Fremskrittspartiets Ungdom i Østfold som vil legge ned 1. mai og erstatte den med 8. mai. Men Frp-ungdomene har ikke gjort hjemmeleksa si. De har ikke brydd seg om å være til stede og se med egne øyne. De bruker for eksempel som argument at «Arbeidernes rettigheter har kommet i skyggen av fanen «Fritt Palestina». Men i kommentarfeltet dokumenteres det at under ti prosent av deltakerne i toget gikk bak parolen «For et fritt Palestina» (som for øvrig Rødt hadde sikra), mens de fleste av de øvrige gikk bak fagforeningsfaner eller paroler med faglig politisk innhold. Hovedparolen var «Nei til oppsigelser i Moss kommune», og ellers gikk mange bak paroler om arbeiderrettigheter i EU, 6-timersdagen, lærernes rettigheter o.l. «Nei til sultelønn – Ja til levelønn i sør» hadde også god oppslutning.

Og når dét er sagt: 1. mai er og blir arbeiderklassens internasjonale kampdag. Solidarietet med undertrykte på tvers av landegrensene er noe av det viktigste innholdet for dagen. Som det har vært i over hundre år.

For FrP/FpU og andre tvilere har vi lagt ut bilder som dokumenterer hele toget.

Reklamer
Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: