1. mai: Rødt sikrer parole for utredning av stasjon på Basartaket!

Rødt-leder Lars Tveiten holdt tale 1. mai i år

Rødt-leder Lars Tveiten holdt tale 1. mai i fjor

I Moss Avis i dag har Lars Tveiten, leder av Rødt Moss og omegn, et leserinnlegg der han presenterer partiets paroler for dagen. Vi gjengir det hele her, sjølsagt fordi informasjonen er viktig, men også fordi avisas debattredaksjon må ha hatt en spesielt dårlig dag på jobben i går; de har klint sammen avsnitt og rota bort en halv setning.

De har for sikkerhets skyld også satt på et bilde med SV-leder May Hansen som parolebærer i et av de siste åras førstemaitog. Dette kan vi tåle, da SV i mange sammenhenger er Rødts nærmeste samarbeidspartner, blant annet når det gjelder den tradisjonsrike Førstemaifrokosten. Vi tillater oss likevel her å erstatte henne med et bilde av Lars Tveiten.

Les hele saken her:

God og rød 1. mai!

Leserinnlegg i Moss Avis 25. april 2014 av Lars Tveiten

Rødt Moss og omegn er i år som tidligere aktiv deltaker i fellesarrangementet til LO, Ap, SV og Rødt under 1.mai-arrangementene i Moss. Vi støtter dermed årets to hovedparoler:

  • Forsvar abortloven – nei til reservasjonsrett for leger!
  • Stopp raseringa av omsorgen i Moss!

I tillegg har Rødt Moss og omegn vedtatt følgende fire paroler til årets første mai:

  • Vi krever utredning av jernbanestasjon ved Basartaket – NÅ!
  • Forsvar lærernes rett til landsomfattende arbeidstidsavtaler og lokal forhandlingsrett!
  • For et fritt Palestina!
  • Ja til sekstimersdagen!

Rødt er opptatt av byutvikling og et levende Moss sentrum, og ønsker en utredning av Basartak-alternativet. Saken er fortsatt høyaktuell og var sist oppe under Moss Avis’ nettmøte torsdag 24.april.

Lærernes kamp dreier seg om at fagfolk trenger tid og tillitt for å gjøre en god jobb, og er et ledd i kampen mot detaljstyring og overrapportering.

Kampen for et fritt Palestina er en støtte til det palestinske folkets frigjøringskamp, en støtte til opprettelsen av en demokratisk stat i Palestina med like rettigheter for alle, og en støtte til alle palestinske flyktningers rett til å vende tilbake i tråd med FN-resolusjon 194.

Kampen for sekstimersdagen er en kamp for likelønn, for heltid og for miljøet – fordi økt produktivitet kan tas ut i kortere arbeidstid fremfor økt kjøpekraft og forbruk. Og selveste statistisk sentralbyrå har nylig vist at dette er fullt mulig!

Vi oppfordrer så mange som mulig til å delta i årets arrangement, og finne (minst) en parole å støtte og gå bak, enten en av fellesparolene, en av de ovennevnte eller Natur og Ungdoms miljøparole!

God og rød første mai!

Lars Tveiten,

leder av Rødt Moss og omegn

Reklamer
Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: